Een bixie is een laagdrempelige wedstrijd die voor ieder kind en voor iedere pony geschikt is. Afgelopen zaterdag was Manege Luxool ingericht voor zo’n “bixie”. De kleinste tot de grotere pony’s paradeerden stoer met hun ruitertjes door het parcours.Het thema was “onderwaterwereld”, dat was terug te zien in de aankleding van het parcours. Zo was de start een boog met grote haaientanden, stond er zelfs een heuse waterscooter in het parcours en waren er pony’s met snorkels te zien. 

Voor sommige deelnemers was het de allereerste keer dat ze op pad gingen met hun pony. De spanning was voelbaar ook onder hun begeleiders. Al deze toekomstige olympisch kampioenen wonnen een trofee, want iedereen was even goed! Ouders of anderen mochten als begeleider mee rennen in het parcours, er mag gezegd worden dat ook deze ouders vanwege hun inspanning een pluim verdiend hebben.
Ponyclub de Toekomst die dit jaar hun 65 jarig jubileum vieren heeft al vele kampioenen voortgebracht maar vooral het plezier tussen mens en dier staat bij hen hoog in het vaandel. 

Zij organiseren regelmatig leuke evenementen, het jaarlijks ponykamp, de terugkerende bixiewedstrijden en het springconcours De Zilveren Pony. 

Bent u oud lid, of ken je iemand die lid wil worden, dan is het de moeite waard om op 16 december 2023 het jubileumfeest bij te wonen, er zullen leuke shows georganiseerd worden.
Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Ponyclub de Toekomst.

Verslag Petra de Graaf
Foto’s Sterre Valk