Op zaterdagmiddag 18 mei word er weer een concert gegeven in de serie zaterdagmiddagmuziek. Dit keer met Filomusica en de bekende organist Gerrit Christiaan. Zij zullen een gevarieerd programma neer zetten met orgel, orkest, hobo, fluit en klarinet.

Filomusica is een instrumentaal amateurensemble dat in 1994 is opgericht. Het ensemble heeft veel ervaring in het begeleiden van koren. Daarnaast brengt Filomusica ook puur instrumentale muziek ten gehore, zoals klassieke muziek (van barok tot romantiek) en bewerkingen van psalmen en gezangen. De musici staan onder de enthousiaste leiding van Martien van der Zwan.

Gerrit Christiaan de Gier studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Nico van den Hooven en Jan Welmers. Hij behaalde de diploma’s docerend musicus en  uitvoerend musicus “met onderscheiding” in 1987. Aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek slaagde hij voor het examen kerkmuziek met vermelding van een grote mate van creativiteit voor improvisatie. Bij Jan Raas en Jan Welmers studeerde hij improvisatie. Verder nam hij deel aan internationale interpretatiecursussen aan de Haarlemse Zomeracademie bij Martin Haselböck, Daniel Roth en Gisbert Schneider en aan de Internationale Meisterkurze für Musik te Zürich bij Jean Guillou. In Parijs ontving hij privélessen van Jean-Paul Imbert. Gerrit Christiaan de Gier is stadsorganist van gemeente IJsselstein. In deze functie is  hij het aanspreekpunt met betrekking tot het Van Vulpen-orgel(1971) in de Oude St. Nicolaaskerk, het Maarschalkerweerd-orgel(1908) in de St. Nicolaasbasiliek en het Van den Berg & Wendt-orgel (1966) in de Ontmoetingskerk. Hij heeft een uitgebreide lespraktijk in Utrecht en IJsselstein en is initiator van lespraktijk Orgelkunst Gouda e.o. Ook neemt hij regelmatig zitting in beoordelingscommissies, verzorgt hij workshops en adviseert hij bij gemeentezangbegeleiding. Momenteel is hij organist van de Jacobikerk te Utrecht.

Het concert in de kerk aan de ds Kuypersstraat 2 begint om 16.00uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs € 8,00 incl. een consumptie. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

Het volgende concert is op zaterdagmiddag  15 juni met orgel, vleugel, rijdende beiaard en koren onder leiding van Boudewijn Zwart en met medewerking van Wim Ruitenbeek, Everhard Zwart en Boudewijn Zwart.

Foto’s: Eigen archief musici