In Nederland houden ontzettend veel mensen zich bezig met koorzingen. Wat bindt, is dat zingen hun passie is. Vaak gebeurt dat in verenigingsverband op een zangkoor. Daar doe je veel sociale contacten op zodat samen zingen ook nog eens gezellig is en een aangename vrijetijdsbesteding. Het voordeel is ook dat je vrij snel kunt leren zingen omdat dit ons mensen is aangeboren; het is ons natuurlijke instrument. Een muziekinstrument leren bespelen, is veel lastiger en kost vaak jarenlange oefening. Dat neemt niet weg dat heel veel koorzangeressen (en –zangers) belangstelling hebben om beter te leren zingen. Tijdens koorrepetities lopen ze regelmatig tegen allerlei dingen aan: Hoe kun je een toon langer aanhouden op een adem?; hoe kun je makkelijker hoge tonen zingen?; hoe leer je echt zuiver te zingen?; en hoe maak je een mooiere klank en meer volume?

Al deze vragen komen aan de orde tijdens de leerzame zangworkshop die op woensdagavond 19 juni wordt gegeven in De Pol, Vetkamp 85 in Nijkerk. Deze avond begint om 20.00 uur en is rond 22.00 uur afgelopen. De toegang bedraagt tien euro contant.

Docente is de beroepszangeres Sterre Kooi, afkomstig van het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Zij deelt tijdens deze workshop de kern van wat zij in het verleden van al haar leraren en leraressen heeft geleerd en ook deelt zij eenvoudige tips waarmee zij in haar eigen praktijk maximaal resultaat behaalt.

Er wordt uitsluitend in de groep geoefend en dus niet individueel; zo is het leren absoluut veilig en niet eng. Er is samen genoeg ruimte om te experimenteren en na afloop voel je duidelijk meer controle over het zingen. Tussendoor wordt een pauze gehouden met gratis koffie en thee waarna het geleerde in praktijk wordt gebracht in een vier-stemmig zangstuk.

Een uur individuele zangles kost gemiddeld 75 euro; nu is het mogelijk voor een schijntje twee uur lang waardevolle tips en trucs te krijgen. Vooraf opgeven is niet nodig; gewoon langskomen en ter plekke aanmelden is voldoende.

 

Woensdag 19 juni, aanvang 20.00 uur, einde ca. 22.00 uur

De Pol, Vetkamp 85, Nijkerk

Toegang: 10 euro

 

 

Het Voice Company Koor                     Tel.: 06 – 515 606 76

www.hetvoicecompanykoor.nl              rbpmusic@xs4all.nl