Op zaterdag 18 maart staat Willow Mae met haar voorstelling ‘Song of Songs’ in Theater Streams Breede Beek in Nijkerk. Voor meer informatie en kaarten kijk op www.streamsbreedebeek.nl.

Hieronder leest u een interview.

Mijn artistieke verhaal is mijn liefdesverhaal. Onze band is hecht, onze liefde intens, maar elkaar écht toelaten is een gevecht dat we voeren met elkaar, maar vooral met onszelf. We vinden het moeilijk om met elkaar in verbinding te komen. Elkaar toelaten is spannend… Want stel je voor dat de ander er toch vandoor gaat? Tegelijkertijd klampen we ons aan elkaar vast. Terugkijkend is dat vastklampen al heel vroeg begonnen. We waren heel jong toen we verliefd werden. We zochten steun en schuilden bij elkaar om alle chaos en pijn van die tijd te overleven. We kregen te maken met rouw en verlies. Dit heeft ons toen heel sterk verbonden, maar op een manier die misschien niet zo gezond is.

Van buiten leek ik sterk en stoer, maar van binnen was ik doodsbang om alles wat me lief was te verliezen. Liefde, van jezelf en de ander houden, maakt je uiterst kwetsbaar en het verlies van dierbaren heeft de angst om elkaar te verliezen versterkt. Wanhopig hielden we elkaar vast, maar uiteindelijk barstte de bom. We hadden jarenlang keihard gewerkt, verhuisd, een huis verbouwd, een kind gekregen en het lukte me niet meer mijzelf rond mijn man, kind en allerlei verplichtingen te plooien. Ik was helemaal op. Ik wilde leven, feesten, alles loslaten en kijken of mijn man het zou opvangen. Kon hij er voor mij zijn als ik er niet voor hem kon zijn? In deze periode heb ik de meeste liedjes van mijn album “Song of Songs” geschreven. Het gaat over alle facetten van een (liefdes)relatie en de diepgaande emoties die daarmee gepaard gaan. In mijn zoektocht naar de liefde heb ik me laten inspireren door de poëtische teksten uit het Hooglied. En hoewel de werkelijkheid vaak niet zo romantisch en paradijselijk is…. Verlangen we daar niet allemaal naar?

Hoe moeizaam ook, stapje voor stapje zijn er veranderingen gekomen in de relatie tussen mij en mijn man. Soms loop ik voorop en dan weer is hij een stapje verder. We wachten en nemen elkaar mee in onze levensreis. We weten niet of we deze reis samen eindigen. Maar we zijn aanwezig, er is weer liefde, we zeggen eerlijk hoe we ons voelen, ook als dit de ander pijn doet. En dat geeft een veilig gevoel. Kennelijk moesten we door de pijn heen die ons bondt.

Ik deed altijd stoer, blij en positief. Maar na alles wat ik samen met mijn man heb meegemaakt weet ik dat er ook diepte is in mij. En zachtheid en kwetsbaarheid. Die laat ik ook zien.

Mijn album ‘Song of Songs’ heb ik in 2014 uitgebracht en later besefte ik: dit is mijn verhaal. Dit gaat over ons. Het album en het bijbehorende artbook, met mooie quotes en prachtige foto’s vormt nu de basis voor mijn muziektheatervoorstelling. Een totaalbeleving met live muziek van drums, percussie, cello, akoestische gitaar en vocalen. De voorstelling wordt ondersteunt door visuals en videomapping. De poëtische en intieme liefdesduetten van twee geliefden volgend, ga ik op zoek naar de liefde. Dit leidt tot confrontaties met zowel mijn verlangen naar liefde als de angst voor het verlies. Het blijft een zoektocht, nog dikwijls raak ik het lijntje met mezelf kwijt. Maar ik zoek het steeds weer op, want dat is het vertrekpunt voor verbondenheid met de ander”