KHC begon vanmiddag wat beter dan NSC aan de wedstrijd en drukte de Nijkerkers naar achter. De eerste kans was ook voor de ploeg uit Kampen, maar de bal ging over. NSC had moeite om in het spel te komen en het duurde even voordat ze eenmaal konden gaan aanvallen. Meteen uit de eerste kans was het raak. Grovenstein draaide zich goed weg van zijn tegenstander en gaf een prima pass op Termelez die goed voor zijn man kwam en inkopte. Het spel was de grootste gedeelte van de eerste helft rommelig en het was lastig voetballen tegen het stugge KHC. De rust werd dan ook bereikt met een 0-1 stand.

Na de rust ging KHC vol voor de gelijkmaker en was er tot twee keer toe dicht bij. Bij de eerste kans kon Van Willige redding brengen en bij de tweede Doppenberg na een snelle counter. Aan de andere kant was Grovenstein een keer dichtbij, maar faalde in de afronding. Het bleef een spannende wedstrijd tot aan de tachtigste minuut. De toen ingevallen Mark Fennebeumer besliste toen de wedstrijd. Grovenstein speelde de bal na een goede actie hard voor de goal en Mark was er als de kippen bij om bij de tweede paal binnen te schieten. Een echte spitsengoal. In de 85e minuut kreeg KHC nog een kans uit een vrije trap, maar Van Willige redde knap. Daarna kwam de voorsprong niet meer in gevaar en gingen de punten mee de bus in naar Nijkerk.

Verslag: Wilbert Nusselder