Nederland en in het bijzonder Nijkerk is vanaf vandaag een Huis van thee rijker. Huis van thee is, vooralsnog, een digitale winkel: www.huisvanthee.nl. De liefhebber van thee vindt hier heerlijke bekende en minder bekende theesoorten, theeaccessoires en cadeauartikelen. Wethouder Mariëlle Broekman  van de gemeente Nijkerk opende de winkel door digitaal een lint door te knippen.

Huis van thee is van eigenaresse Sevgi Gönen. Thee kent voor haar geen geheimen meer. Zij is zelf gek op thee en is zich gaan interesseren in de herkomst van thee en de cultuur rondom thee. Ze heeft trainingen gevolgd en doet een opleiding voor thee sommelier. Zo is het idee ontstaan om een gespecialiseerde winkel in thee te gaan beginnen. Marktonderzoek gaf aan dat er goede mogelijkheden zijn, ook in deze coronatijd. De droom is een fysieke winkel, maar dat is in deze tijd niet handig. Daarom is Huis van thee vooralsnog een digitale winkel, die levert in heel Nederland.

Wethouder Marielle Broekman complimenteerde Sevgi met deze belangrijke stap. Een digitale opening van een digitale winkel is in ieder geval voor Nijkerk een primeur. De wethouder gaf aan dat thee veel meer is dan een drankje, maar ook staat voor een rustmoment. En dat past heel goed in deze tijd. Ze wenst Huis van thee veel succes. Namens de gemeente is er een mooie bos bloemen bezorgd.