Van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 mei zijn de welpen van Scouting Hiawatha uit Hoevelaken op Hemelvaartskamp. Het kamp kon vorig jaar niet doorgaan maar dankzij de versoepelingen van eind april kan er dit jaar wel een vervolg worden gegeven aan deze jaarlijkse traditie. Een groep van ruim 20 kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar is voor deze editie samen met hun leiders afgereisd naar een clubhuis in Scherpenzeel.

Teamleider Rick Bouw is verheugd dat hij weer op kamp kan. “Alle leiders zijn voorafgaand aan het kamp negatief getest op corona en tijdens het kamp leven we in een bubbel die geen contact heeft met de buitenwereld. Het is wat gedoe maar deze maatregelen zorgen er wel voor dat we een super tof kamp kunnen neerzetten dat niet onder doet voor alle voorgaande edities. Dankzij de inzet van onze vrijwilligers en het vertrouwen van de ouders hebben alle welpen een fantastische week in het vooruitzicht! ”

De fantastische week waaraan teamleider Bouw refereert wordt traditiegetrouw aangekleed rond een thema. Dit jaar zijn vier teams van dappere detectives druk met het ontmaskeren van een bende boeven die één van de leiders heeft ontvoerd. Aan de hand van aanwijzingen komen de welpen iedere dag een stap dichterbij de ontknoping. Gaat het de welpen ook dit jaar weer lukken om het kamp tot een goed einde te brengen?