Met een 3-2 overwinning op koploper Dynamo hebben de zaalvoetballers van Watergoor zich vrijdag weer gemeld in de strijd om het kampioenschap. Zoals de stand doet vermoeden was het geen makkelijke avond voor Watergoor. De Nijkerkers stonden lang onder (hevige) druk, verdedigden met hand en tand, hielden stand en knokten zich zo naar de zege.

Sterke start

De wedstrijd begon voortvarend voor Watergoor, dat na vijf minuten de score opende via John van de Pol. Een rake kopbal, wat een zeldzaamheid is in het zaalvoetbal, betekende de 1-0. De aanvaller kon zich dan ook niet herinneren wanneer hij voor het laatst met het hoofd had gescoord. Van de Pol: ‘Normaal gesproken buk ik of doe ik alsof ik er net niet bij kan, maar dit was een niet te missen kans. Perfecte voorzet van Paul (Nolens red.).’

Blessure

Niet veel later ging het “mis” bij Van de Pol en moest hij geblesseerd afhaken. Een flinke tegenvaller voor Watergoor en niet in de laatste plaats voor de clubtopscorer zelf : ‘Ik kwam net van de bank en wilde aanzetten. Toen schoot het in m’n kuit en wist ik gelijk dat het klaar was. Koppend scoren en sprinten. Het was een gekke avond’.

Pech

Nog voor de rust kreeg Van de Pol gezelschap op de bank, toen ook Martijn Veenstra het strijdtoneel moest verlaten. In een duel liep hij een gescheurde wenkbrauw op en moest met een bebloed gezicht opgeven. De tweede tegenvaller voor Watergoor in korte tijd, maar de 1-0 voorsprong stond nog wel. Tot de laatste minuut van de eerste helft, toen een van richting veranderd schot ongelukkig binnen viel en de ruststand op 1-1 bepaalde. Het derde “pechmoment” voor de Nijkerkers en Van de Pol was even bang dat zijn ploeg zou knakken: ‘Dat spookte wel door m’n hoofd ja, maar dat spook was al snel weer verdwenen.’

Voorsprong

Watergoor schoot namelijk uit de startblokken na de pauze en binnen een minuut schoot Mark Kloostra na een fraaie actie de 2-1 tegen de touwen, vlot gevolgd door de 3-1 van Paul Nolens. Dat was lekker, vervolgde Van de Pol, die wist dat de buit nog niet binnen was: ‘In de uitwedstrijd, die met dat speler-teveel-moment (Dynamo deed een speler te veel in het veld en scoorde), stonden we dus vlak voor tijd ook met twee doelpunten verschil voor en we wisten allemaal hoe dat was afgelopen.’ (gelijkspel, red.)

Strijd

Met die herinnering ongetwijfeld in het achterhoofd, ging de Watergoor-vechtmachine aan. Een vesting werd opgetrokken en aan Dynamo de taak om daar doorheen te breken. Watergoor gaf aanvankelijk niets weg, maar moest toch de 3-2 slikken toen er opnieuw een schot van richting werd veranderd. De spanning en de druk van Dynamo nam toe, maar de verdediging van Watergoor gaf geen krimp. Strijdend en met een overdosis aan passie en beleving, hield Watergoor stand en werd de koploper uit Lelystad verslagen. In de slotfase hadden de Nijkerkers de score zelfs nog kunnen opvoeren, maar het bleef bij 3-2.

Trots

Tot tevredenheid van Van de Pol: ‘Die jongens hebben keihard geknokt en dat is uitbetaald. Zelfs op de bank was het zweten, maar dan van de spanning. Geweldig hoe we deze over de streep hebben getrokken. Zo is geblesseerd op de bank zitten ook minder vervelend. V.I.P. plaatsen, een mooie wedstrijd en winst. Ik heb echt genoten van die gasten. Helden zijn het. Nu doorzetten en ook tegen de wat mindere ploegen deze strijd brengen.’

Koppositie

Van de Pol doelt op de komende twee tegenstanders van Watergoor, dat het moet opnemen tegen de hekkensluiter HZVV en nummer 12 (van 14) ZVV Sparta. ‘Pas als dat zes punten oplevert, gaan we naar de koppositie kijken. Voorlopig staan we pas vijfde,’ sloot Van de Pol realistisch doch vals bescheiden af. Watergoor staat namelijk vier punten achter de nieuwe koploper, maar wel met vier duels minder gespeeld.