Besturen en leidinggeven zit hem in het bloed. Als voorzitter is hij wars van ‘misplaatste arrogantie of opgelegd pandoer.’ Johan Evers (58) is een verbinder pur sang. Delegeren, organiseren en motiveren zijn de gereedschappen die hij hanteert. Bovenal is Johan Evers, geboren Nijkerker, een echte clubman. ,,Ik voel mij een echte Spartaan met 45 jaar Sparta ervaring.’’

In april 2017 werd Johan Evers benoemd tot voorzitter van Sparta Nijkerk. Het leiden van een club heeft hij van geen vreemde. ,,Mijn opa J.M.E. Evers (‘Jo’) was rond 1955 voorzitter van Sparta. In 2017 volgde ik Hugo van der Horn op, die daarvoor het stokje van Wim Koopman had overgenomen. Leuke overeenkomst is dat ik, net als Wim Koopman en mijn opa, in de Marijkestraat heb gewoond.’’

De voorzitter is inmiddels inwoner van Huizen. ,,Na mijn studie ben ik naar Amersfoort verhuisd, later naar Huizen. Ik voetbalde vanaf mijn achtste bij Sparta Nijkerk – met enkele jaren onderbreking tijdens mijn studie – en heb het contact met de club nooit verloren.’’ De club hield Evers ook in het oog en benoemde hem in 2017 tot voorzitter. Inmiddels is hij herkozen en heeft tot 2023 de hamer in handen. ,,Ik vind het leuk, het is zinvol en het geeft mij voldoening,’’ aldus Evers. ,,Ik ervaar een positieve stemming binnen de club en dat is prettig werken.’’

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl