Menclub De Lange Boom is als vanzelfsprekend de organiserende vereniging van de 25e editie van de grote Menindoor Nijkerk 2022. Het paardensportspektakel welke plaatsvindt van donderdag 3 november tot en met de grote finale op zaterdagavond 5 november bij Manege Luxool.

Ondanks dat er voor potentiële deelnemers een extra handeling diende uitgevoerd te worden om hun inschrijving compleet te maken, waren er binnen 10 minuten al 140 inschrijvingen binnen waarna al snel mensen op de wachtlijst terecht kwamen. Pas op het laatste moment zullen de definitieve startlijsten uitsluitsel geven wie er aan de start verschijnen.

Bernie Damen, winnaar enkelspan paard 2021 was even vergeten zijn inschrijving compleet te maken, dit met als gevolg dat toen hij dat alsnog deed, hij een mail van de organisatie ontving waarbij tot zijn grote schrik vermeld werd, op de wachtlijst terecht gekomen te zijn. Gelukkig zijn er altijd nog wat verschuivingen door afmeldingen en kon Bernie later het heugelijke nieuws in ontvangst nemen, dat hij dit jaar “gewoon” zijn titel kan gaan verdedigen.

Circa 190 deelnemers zullen in twee verschillende basis parcoursen strijden voor die felbegeerde finaleplek op zaterdag avond. Tijdens de finale op zaterdagavond zal er een nog niet eerder vertoonde rubriek ten tonele verschijnen. Vanwege het 25 jarig bestaan van deze prestigieuze Menindoor, zullen diverse grooms (de personen die tijdens de wedstrijd achterop de kar de boel in evenwicht moeten houden) het finale parcours gaan rijden met heuse quads! Ook dit belooft een waar spektakel te worden. Actuele informatie treft u hier. Uit de digitale jubileumkrant zijn hier herinneringen op te halen. De toegang is gratis!

Tekst: Petra de Graaf

Foto’s Kees van den Heuvel+Aalt Guliker