Op zaterdagmiddag 23 maart zullen twee auteurs naar Boekhandel Roodbeen komen om samen de boekenweek te vieren. Beiden hebben recent een nieuw boek uitgebracht, waarin zij dieper ingaan op de thematiek van familie. De middag zal bestaan uit persoonlijke interviews, maar biedt ook ruimte voor gesprek, signeren en wordt afgesloten met een gezellige borrel.

Het thema van de 89e Boekenweek, die plaatsvindt tussen 16 en 24 maart, is ‘Bij ons in de familie’. Het Boekenweekgeschenk ‘Gezinsverpakking’ is dit jaar extra bijzonder, omdat het geschreven is door de familie Chabot. Zes auteurs hebben meegeschreven aan het boek over de veelzijdigheid van families. Klanten die tijdens de Boekenweek voor €15 aan boeken kopen, ontvangen dit geschenk cadeau. 

Eva Hoeke: De Verhalen achter ‘Zandweg 17’

De middag begint om 14:30 uur met Eva Hoeke, bekend om haar scherpe columns die de nuances van het familie- en gemeenschapsleven blootleggen. In haar nieuwste boek,  ‘Zandweg 17’,  zijn deze verzameld. Dit boek biedt een kijk op het leven in een kleine gemeenschap, waar familiebanden en de relaties met de buren centraal staan. Tijdens het interview zal Hoeke vertellen over de inspiratie achter haar verhalen, gevuld met humor en empathie, en staat zij open voor vragen van het publiek. Eva Hoeke schrijft columns en is interviewer voor de Volkskrant.

Ontmoet Peter Middendorp over ‘De kant van Ada’

Rond 15:30 uur komt Peter Middendorp naar de boekhandel, en bespreekt hij zijn laatste werk ‘De kant van Ada’. Dit boek onderzoekt de langdurige impact van familietragedies en de zoektocht naar liefde, verlies en vergeving. Het beschrijft de kant van Ada, dertien jaar na het verschijnen van het boek ‘Jij bent van mij’, een fascinerend boek over Tille, haar echtgenoot, die een verkrachter en moordenaar blijkt te zijn. Na het interview is er gelegenheid tot vragen stellen, waarna Middendorp zijn boeken zal signeren.

Afsluitende borrel: verbinding door verhalen

Boekhandel Roodbeen wil de Boekenweek, rond 16:30 uur, op een gezellige manier met lezers afsluiten, door een borrel te organiseren. Tijdens deze borrel (ook wel ZaMiBo genoemd),  kunnen lezers met elkaar napraten over de interviews, in gesprek gaan met de auteurs en literatuur vieren. Het belooft een gezellige middag te worden. 

 Boekhandel Roodbeen nodigt iedereen uit om deel te nemen aan dit evenement: ”Waar samen de liefde voor literatuur wordt gevierd, laten we ons inspireren door de verhalen van onze gasten en klanten en genieten van de warmte die boeken ons kunnen brengen. Het belooft een week te worden vol boeken, inspiratie en gezelligheid, en we hopen van harte dat u met ons meedoet in deze viering van familie, in al haar vormen en maten.” 

Voor meer informatie over deze activiteit en de boekenweek, neem een kijkje op de website www.boekhandelroodbeen.nl/activiteiten of stuur een mail naar aanmelden@boekhandelroodbeen.nl