In goede samenwerking met de Nijkerkse Andrea en Julia, heeft de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk een filmpje gemaakt over transgenders. Dit mede naar aanleiding van het op 14 april jl. in de Stad Nijkerk geplaatste artikel “Andrea werd op straat lastig gevallen en wil nu meer begrip creëren voor transgenders” . Dit artikel kreeg terecht veel aandacht en publiciteit. 

Omdat de jongerenwerkers al langer merkten dat het onderwerp “transgender” erg speelt onder de jongeren was dit artikel voor het jeugd- en jongerenwerk een goede aanleiding om hier wat mee te gaan doen. Een filmpje maken, het onderwerp op de juiste manier bespreekbaar maken, een filmpje voor jongeren wat de juiste lading en informatie geeft. Dat was vanuit het jongerenwerk het idee om mee aan de slag te gaan! De jongeren mochten vragen indienen, waarop vele reacties en vragen zijn gekomen. Er is contact met Andrea gelegd die het een erg goed plan vond en aangaf dat zij nog wel een aantal transvrouwen in de gemeente Nijkerk kende. 

Het filmpje (deel 1) is nu te zien. Het jeugd- en jongerenwerk hoopt met dit filmpje te laten zien dat “jezelf zijn” niet iets vanzelfsprekend is, terwijl dit wel vanzelfsprekend zou moeten zijn. In filmpje (deel 2) komen nog twee gastsprekers aan het woord en ook dit filmpje zal op korte termijn online gezet worden,

Als er jongeren zijn die over dit onderwerp vragen hebben, kunnen ze ten alle tijden contact opnemen met het jeugd en jongerenwerk, via Blits in Hoevelaken of Chill-Out in Nijkerk. Voor eventuele vragen: info@jongerenwerknijkerk.nl.