Met de aanvallende impulsen zit het wel snor bij Veensche Boys. Het team onder leiding van het ‘nieuwbakken’ trainersduo Eddy Hof en Richard van Vliet swingde zaterdag 12 januari met speels gemak langs tegenstander Vriendenschaar. Tegen de Culemborgers werd het 5-3. Alleen de gemakkelijke tegendoelpunten is nog een punt van verbetering. De goals werden gemaakt door Stefan Fredriksen, Niels Buitenhuis, Danny Brouwer (2x) en Nico van den Brom. Julian Buitenhuis (16) maakte zijn debuut.

Trainer Eddy Hof: Over het algemeen hebben we een goede wedstrijd neergezet. We speelden iets anders en waren de bovenliggende partij. Alleen geef je in de eerste helft twee goals weg, waar onze keeper debet aan is. Dat had beter gekund. Het leek dat de concentratie niet helemaal scherp was.

Welke tactiek wilde je toepassen in aanloop naar de hervatting van het voetbalseizoen en FC Almere op de knieën te krijgen?

Eddy Hof: We wilden meer spelen vanuit een gesloten organisatie. Iets compacter en wat naar achteren. En van daaruit opbouwen. Dat was het doel.

Ik heb erg genoten van de goals.

Eddy Hof: Ik ook. Er zaten hele mooie goals bij. Bij vlagen speelden we het heel goed uit. De spitsen werden beter bereikt ten opzichte van voorgaande wedstrijden. Ze vonden elkaar makkelijker.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel