Veensche Boys heeft vrijdagavond een oefenwedstrijd tegen voetbalvereniging Marum met 6-1 gewonnen. Veensche Boys is op oefenkamp in Roden (vlakbij Groningen) en ontmoette daar de mede zaterdagtweedeklasser. Hieronder het verslag van Gerry Grave:

Marum begon nog wel aardig, maar moest toezien hoe de gasten voetballend veel beter waren. Veensche Boys zou niet misstaan in de top van de eerste klasse in ‘Noord’ en liet bij vlagen zeer mooie combinaties zien. Erg leuke aanvallen, positiewisselingen, tempowisselingen, eens een lange bal en een mooi schaakspel en dus was Marum al gauw gezien. Eerst werkte Tom van Kammen de bal namens de Marumers in eigen doel en door twee goals van Nico van den Brom en Herbert van den Ham maakten de bezoekers voor rust vier goals. Tom Boezerooy deed namens de gastheren nog iets terug.

Na de thee veranderde er nauwelijks iets: al rap scoorden de gasten twee keer door Tom van Donselaar en wederom Nico van den Brom die al in de Top- en hoofdklasse speelde. Veensche Boys is een zeer goede ploeg met ervaren mensen en jonge talenten. Conditioneel ziet het er goed uit en de ploeg gaat nog meedoen voor een nacompetitieticket voor een plek in de eerste klasse. “Ach, ze mochten veel doen.  Als je veel ruimtes geeft en de goals te gemakkelijk weggeeft dan krijg je dit. Te veel spelers waren met het Leekster Voetbalgala bezig. Te weinig energie”, zei Marum-trainer Jan Mulder.

Marum-Veensche Boys 1-6

Scoreverloop: 23. Van den Brom 0-1, 28. Van den Ham 0-2, 35. Boezerooy 1-2, 38. Van den Brom 1-3, 43. Van den Brom 1-4, 52. Tom van Donselaar 1-5, 58. Van den Brom 1-6.

Toeschouwers: 40.