Met een wervelende voetbalshow heeft Veensche Boys een genadeklap toegebracht aan directe concurrent VRC, de nummer 2 in de competitie. Het werd in Nijkerkerveen 4-2 en daarmee stijgen de kansen voor Veensche Boys op het behalen van het kampioenschap, de eerste sinds het seizoen 2006/2007. De afstand tot VRC is opgelopen tot zes punten en er zijn nog drie wedstrijden te gaan.

In een prachtige ambiance met vele honderden supporters en waarbij zelfs het burgemeestersechtpaar Renkema acte de presence gaf, toonde Veensche Boys zich de sterkere. Mede gesterkt door de achterban werd het een prachtige voetbalshow, die uiteindelijk in de tweede helft werd beslecht door Veensche Boys. In de eerste helft, die later begon doordat een blauwe nevel van de vele fakkels op het veld bleef hangen en de wedstrijdbal kapot bleek,  waren de beide teams aan elkaar gewaagd. VRC had zelfs de beste kansen maar doelman Jordy Deckers bewees zijn waarde en zorgde ervoor dat de goal leeg bleef. Veensche Boys drong aan en dat leverde een aantal spannende momenten op voor de goal van de tegenstander. In één van die kansen leek spits Corné Parol te scoren maar de keeper van VRC pareerde de bal, waarna aanvoerder Nico van den Brom in de rebound koppend wist te scoren. Na de rust ging de turbo erop. Veensche Boys drukte VRC in de hoek en overklaste de tegenstander uit Veenendaal met sambavoetbal. Eerst was daar de goal van invaller Nassim Barkoki, die een afzwaaiende bal met een beetje geluk weer voor zijn voeten zag verschijnen. Daarna was het toneel ingeruimd voor spits Corné Parol die de keeper tweemaal passeerde. Veensche Boys kreeg te maken met een dipje na een direct rode kaart voor invaller Jari van Putten die een beweging leek te maken die op een halve kopstoot leek. VRC profiteerde van de verwarring en scoorde daarna nog twee keer, maar de winst werd niet meer uit handen gegeven. Foto Kees van den Heuvel / Aalt Guliker