Voor het eerst sinds jaren heeft het eerste team van Veensche Boys zaterdag 18 november de eerste periodetitel binnengehaald. Het won met 3-0 van VVOP uit Voorthuizen. Daarmee treedt het eerste elftal in de voetsporen van het tweede team dat eerder op de dag ook al periodekampioen werd. Het bleek geen eenvoudige klus. Veensche Boys was in de eerste tien minuten oppermachtig, maar kansen van onder meer Bas van de Grootevheen werden niet verzilverd. Langzaamaan verloor Veensche Boys de grip op de wedstrijd en daar maakten de Voorthuizenaren gretig gebruik van. De lichte onrust bij de ploeg uit Nijkerkerveen greep VVOP aan om de druk op te voeren en de wederom uitstekend keepende Wessel Kroon liefst vijf maal flink op de proef te stellen. Niettemin wist Veensche Boys een minuut voor rust toch op voorsprong  te komen na een rush van Yannick Bouw die de keeper van de opponent prima op het verkeerde been wist te zetten. Door de goal hervond Veensche Boys het vertrouwen en de kanteling in de tweede helft was een feit. VVOP werd na de thee niet meer gevaarlijk en Veensche Boys kon voortborduren op haar offensieve krachten. Met name in de slotfase, toen de duisternis reeds indaalde, was het team van de succescoach Richard van Vliet helemaal ontketend en werd de voorsprong uitgebouwd. Yannick Bouw zette zijn tweede goal op het scorebord en invaller Menno van der Woude maakte de trits vol. Na de zege barstte een groot vuurwerk los en wordt het feest, voor wat betreft het eerste team, het komende weekeinde voortgezet in Breda.