Steeds meer mensen verruilen de Randstad voor een rustigere plek, zoals Nijkerk. Op zoek naar een groter huis, meer groen en minder kosten. Zo ook Edo (38) en Marloes (38) Haveman, die samen met hun twee dochters (6 en 2) van Den Haag naar Doornsteeg verhuisden. ,,We woonden eerst een half jaar in een huurwoning.” Een jaar geleden was het dan zo ver: Marloes en haar man Edo verlieten Den Haag, waar ze eerst woonden, voor het fijne Nijkerk. ,,Omdat we wilden voorkomen dat onze oudste dochter midden in het schooljaar moest wisselen van school, besloten we om voor het nieuwe schooljaar al in Nijkerk te gaan wonen. Het nieuwbouwhuis in Doornsteeg was nog niet klaar, maar gelukkig vonden we via via een tijdelijk huis op de Beatrixstraat.”

Na een half jaar op de Beatrixstraat konden Edo en Marloes begin dit jaar hun nieuwe huis in, waar ze nog steeds met veel plezier wonen. ,,Nijkerk bevalt heel goed. We zijn erg blij met het huis en de omgeving. We hebben alles wat we wilden: een station in de buurt, een gezellig stadshart en de meeste basisvoorzieningen zoals supermarkten, horeca en kledingwinkels. Als we tijd hebben maken we een fietstocht en gaan we wandelen in het Hoevelakense bos of omgeving Oldenaller.”

Net als vele anderen was het stel op zoek naar een ruimere omgeving met meer rust en groen dan in de Randstad. Hoewel ze wisten dat ze richting het oosten wilden, stond Nijkerk nog niet direct bovenaan het lijstje. Marloes: ,,Eerlijk gezegd kende ik Nijkerk alleen van naam. Edo kende de stad een beetje. Hij is opgegroeid in Amersfoort en zijn familie woont daar nog steeds. Zelf ben ik opgegroeid in een dorp in Overijssel.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl