Afgelopen zaterdag stond de 1e plaatsingswedstrijd van de 5e divisie op het programma. NGV Excelsior reisde af met 5 selectieturnster naar ‘t Harde. Drie medailles werden weer naar Nijkerk teruggenomen.

Femke Nieuwenhoven, de jongste turnsters, turnde een zeer goede wedstrijd. Ondanks dat het haar eerste wedstrijd was, was Femke niet zenuwachtig en had ze duidelijk zin in haar debuutwedstrijd. Dat deed zij dan ook uitmuntend. Voor zowel haar vloer als brugoefening behaalde zij de 4e plaats waar zij ook meerder bonuspunten behaalde. Op de sprong behaalde zij de tweede plaats en op de moeilijke balk wist zij als beste uit de bus te komen. En zo kon haar de zilveren medaille niet ontgaan.

Bij de pupil 1 turnden 3 turnsters van Excelsior. Ilse Hop turnde heel stabiel en voerde alle oefeningen op de 4 toestellen netjes uit. Vloer was deze wedstrijd haar beste toestel. Helaas greep zij op een tweetiende punt net naast de prijzen en behaalde een zeer verdienstelijke 5e plaats.  

Mischa van Engelenburg en Roos Bakker waren de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Mischa liet, zoals we gewend zijn van haar, een geweldige sprong zien. En door een zeer nette uitgevoerde brugoefening klom zij in het klassement. Roos stak met kop en schouders boven de rest uit op de brug, zij werd daar dan ook eerste. Helaas lieten zowel Mischa als Roos kostbare punten liggen door een fout tijdens de vloeroefening. Maar desondanks hebben ze een fantastische wedstrijd geturnd: Roos pakte het brons en Misha wist het zilver te bemachtigen.

Maud is onze jeugd 1 turnsters, ook zij turnde een goede wedstrijd. Op haar favoriete toestel, de vloer liet zij dan ook zien wat zij waard is. Helaas was de concurrentie te groot. Maud behaalde een plekje in de middenmoot.
Helaas kon Britt Reitsema niet mee doen vanwege een blessure. De turnsters werken nu naar de tweede plaatsingswedstrijd op 21 maart, waar ook de finaleplaatsen te verdienen zijn.

Verslag Marieke Duits
Foto’s Evelien Vastenburg