Op basis van het restant van de competitiewedstrijd Hoogeveen tegen Sparta Nijkerk was het alleen Sparta Nijkerk dat recht had op de overwinning. Het ongelukkige verlies (2-1) is dus heel erg zuur voor een balende trainer Eric Speelziek die eerst een sigaretje moest roken om daarna uw verslaggever te woord te staan. ,,We staan waar we staan door dit soort situaties. Je krijgt in de eerste twintig minuten denk ik vijf kansen. En normaal gesproken gaat die tweede vallen. En Hoogeveen komt één keer voor de goal en hij gaat erin. Het enige wat je moet doen op de achterlijn is die speler niet langs laten en dat gebeurt niet. Dat heeft met mentaliteit te maken. Van degene die daar staat. Wat er ook gebeurt, die speler mag niet passeren. Wat niet met mentaliteit te maken heeft als je iemand heel goed uitspeelt via een actie in een grote ruimte, maar op één vierkante centimeter, dan…

Was het vizier misschien ook te veel gericht op de aanval, waardoor het achterin verslapt?

Speelziek: Nou, bij die actie niet. Verder hebben we niets weggegeven. Daarom staan we waar we staan. We spelen veel kansen uit, maar we hebben elke week wel iemand die dit soort acties heeft.

Het was in de lijn der verwachting dat Hoogeveen inzakt, consolideert en hooguit hoopt op een counter. Dus de boel dichttimmeren en ervoor zorgen dat er geen goal meer binnenvalt.

Speelziek: Zeker, dat ging de eerste twintig minuten ook heel goed. We hebben de counters er allemaal uitgehouden en we creëerden genoeg. En dan gebeurt er dit.

Ben je boos?

Speelziek: Ik ben heel erg boos. Ik ga het nu eerst laten bezinken.

Kun je vanavond nog wel goed slapen.

Speelziek: Ik zal wel proberen te slapen.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Zie ook: https://www.nijkerkerveen.org/veel-sterker-sparta-nijkerk-met-lege-handen-uit-hoogeveen/