Het Chr. Streekmannenkoor Noord-West Veluwe, Nijkerk organiseert haar traditionele Oranjeconcert in de Grote Kerk te Nijkerk. Dirigent Martin Mans heeft ook dit jaar een aantrekkelijk en breed programma samengesteld. Voor de muzikale omlijsting van het Oranjeconcert zorgen: Marjolein de Wit: fluit, Jan Lenselink: vleugel, Maurice van Dijk: trompet, en Harmen van Es: orgel. Het Ensemble Noord-West Veluwe zingt eveneens een aantal liederen.

Datum en tijd: Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur. Toegang in de Grote Kerk is gratis. Ter bestrijding van de onkosten wordt er een collecte gehouden.

Het Christelijk Streekmannenkoor “Noord-West Veluwe,” Nijkerk is 1 oktober 1976 opgericht.
Vanaf 1995 is Martin Mans dirigent. Het koor heeft door zijn deskundige en inspirerende leiding zeer aan kwaliteit gewonnen. Het repertoire van ons koor is breed. Wij hebben diverse concerten en optredens, zowel in als buiten Nijkerk. Hoogtepunten zijn ons jaarlijks Nieuwjaarsconcert, Oranjeconcert en Adventsconcert in Nijkerk en het Passie- & Paasconcert in Bunschoten. Verder noemen we concerten in het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam, de St. Joriskerk Amersfoort, de St. Jan Gouda. Ook werken we met enige regelmaat mee aan zangdiensten zoals in Amersfoort, Apeldoorn, Maassluis en Rotterdam.