Stichting De Mooiste Verlicht heeft een verlichte miniatuurtoren overhandigd aan Rabobank Randmeren. De stichting heeft als doel om de toren van de Grote Kerk duurzaam te verlichten.

Maranke Pater – De Stad Nijkerk

Op 19 juni vindt het Torendiner plaats, één van de grotere acties om particuliere sponsoren te werven. ,,Inwoners van de stad kunnen nu al kaarten kopen via demooisteverlicht.nl, vanaf 35 euro voor een diner bij de toren”, vertelt Hamstra. ,,We hadden eerst bedacht om er een verticaal diner van te maken, waarbij op verschillende lagen van de toren een gang zou worden geserveerd. Maar dat is technisch niet haalbaar, omdat we te maken hebben met eten dat op temperatuur gehouden moet blijven.” Nu vindt het Torendiner plaats aan de voet van de toren.

BUFFET

Deelnemers kunnen de toren wel beklimmen. ,,We zullen er wel voor zorgen dat er op iedere verdieping een lekker hapje te verkrijgen is.” Voor het Torendiner zullen twee cateraars ingeschakeld worden die met producten afkomstig uit Nijkerk hun buffet samenstellen. ,,We hopen dat er ondernemers zijn die voedsel willen doneren. Zo hebben we van de Salentein al een groot aantal flessen wijn gekregen.” De organisatie schat dat zo’n 150 mensen aan het buffet kunnen deelnemen. Leden van de Lions zullen ondersteunen bij het serveren van de gerechten.

AFRONDEN

De stichting hoopt voor de zomer de werving van sponsorbedragen af te kunnen ronden. Staal: ,,De verwachting is dat lichtarchitect New Urban View, die ook de verlichting van de Amersfoortse toren heeft gerealiseerd, ons kan adviseren in het aanbrengen van de verlichting, zodat die in december in gebruik genomen kan worden.”
lokaal

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl 
Foto Harry Koelewijn