Voorstellingen op 19 en 20 maart om 20.00 uur.
Komt u wel eens in het ziekenhuis en denkt u, ‘hmm, het komt niet zo nauw’? Dan bent u op 19 en 20 maart aan het juiste adres onder in de nieuwe Ark aan het Willem Alexanderplein De Nijkerkse toneelvereniging DOB presenteert u namelijk de voorstelling “Verkeerde hulp op de eerste hulp” geschreven door Henk Roede. Dit hilarische verhaal neemt u mee in hoe het er allemaal aan toe kan gaan in een ziekenhuis.

De bijna-gepensioneerde Dr. Hogebaum gespeeld door Richard Vedder mag zijn vervanger Joop Kleiduif (Edwin van Meerveld) gaan inwerken. Dit loopt alleen niet helemaal van een leien dakje met al die nieuwe methodes van tegenwoordig. Toch proberen verpleegkundigen Joke (Hilde de Bruijne) en Annie (Jantine Rakhorst) het allemaal in goede banen te leiden, al gaat dit wel erg lastig met zo’n inspecteur (Perry Boomsma) op je vingers. Voor die inspecteur hoeft het regionale ziekenhuis niet bang te zijn. Het ziekenhuis heeft namelijk een geweldige directeur (Michael Janssen), die uiteraard nóóit zijn tijd besteedt aan golfen, kranten lezen en uiteten gaan. De patiënten zorgen voor genoeg werk voor de zusters; Nella Duinoord (Willeke Rakhorst) zit wel erg vaak in de wachtkamer, komt Rebecca Boom (Annemarie Teuben) echt voor haar zere teen in het ziekenhuis? En wie die patiënt X (Erik Vedder) toch is… En patiënt Geeltjes (Geraldine van de Pol) neemt het doktersadvies wel heel erg letterlijk. Het verhaal zit bomvol hilarische ziekenhuis-situaties die in het beste ziekenhuis nog voor kunnen komen.

89 jaar geleden is toneelvereniging DOB (Door Oefening Beter) opgericht en inmiddels zijn wij een begrip in heel Nijkerk en omstreken. Heeft u hier nog nooit van gehoord, kunnen wij u/jullie natuurlijk van harte aanraden om eens te komen kijken. Elke voorstelling is om te gieren en te brullen van plezier. Alle personages zien u graag verschijnen in ons ziekenhuis aan het Willem-Alexanderplein 14 Te Nijkerk. We zijn uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer maar uiteraard ook met de auto, fiets, rollator, step, rolstoel, ambulance óf benenwagen.