Van meesterwerk tot kinderbijbel
Samen met Kaïn zwerven we langs misschien wel de bekendste verhalen uit het oude testament. De schepping, Adam en Eva in het paradijs, de toren van Babel, de ark van Noach… Verhalen die vrijwel zeker beelden bij je oproepen. Misschien denk je aan beroemde meesterwerken uit kunstmusea of juist aan de kleurrijke plaatjes uit de kinderbijbel. Door de musical Kaïn komen deze verhalen ineens op een heel andere manier tot leven. Ze broeien en bruisen.

Oerknal
De musical begint met een knal. Een oerknal. De toren van Babel stort in. Kaïn staat op uit de puinhopen. De puinhopen van zijn leven. Sinds zijn broer Abel is gestorven, is Kaïn zwervend. Niet in staat om zichzelf onder ogen te komen. Doordat Kaïn wegkijkt, kunnen wij dat juist niet. We moeten blijven kijken en ons best doen het te snappen. Wat vertellen deze verhalen ons? Een zoektocht. Een zwerftocht. Is er goed én kwaad in God? Mag goed en kwaad naast elkaar bestaan? Ook in ons? Mogen we instorten en ook weer opstaan?

Totaalbeleving
Musical maken is het betekenisvol overbrengen van een verhaal, met muziek, dans en zang. Een totaalbeleving. Iedere maandagavond repeteert een groep enthousiaste zangers en acteurs onder leiding van Simonet Schoon (regie) en Lodewijk de Vries (muziek), daarin bijgestaan door Annemieke Huurdeman, David Roelofs en Kirstin Siteur. Nel Stoffelsen is producent. De musical wordt uitgevoerd in het weekend van 10 t/m 12 februari 2023 in De Eshof te Hoevelaken.

  • zaterdag 11 februari: 14.00 uur en 19.30 uur
  • zondag 12 februari 14.00 uur
    In De Eshof te Hoevelaken
  • Klik hier voor tickets