Ook dit jaar werd er weer door golfers uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken gestreden om het Nijkerks golfkampioenschap. Er deden aan deze 26ste editie 58 golfers mee uit de gemeente Nijkerk of economisch gebonden aan Nijkerk.  Er werd dit jaar wederom gespeeld op de 18 holes baan van Zeewolde. Gezelligheid, elkaar ontmoeten, birdies, bogeys, waren weer enkele kernelementen. 

De beste golfer dit jaar was Alexander de Haan hij speelde het rondje van 18 holes in 77 slagen. Teus van de Burg werd tweede en Sebastian Gudde ging ervan door met de derde plaats. Teus van de Burg die woont in Holkerveen, mag zich echter kampioen van Nijkerk noemen omdat hij, in tegenstelling tot Alexander de Haan (woont in Vathorst), wel in de gemeente Nijkerk woont. Voor van de Burg was het alweer de 5e keer dat hij deze prestige strijd gewonnen heeft.

De categorie stableford, met handicap verrekening, is gewonnen door Jurjen Engelsman met 45 punten. Op de tweede plaats in deze categorie eindigde Rob Vooys uit Nijkerkerveen en derde werd  Henk van Lindenberg die meespeelde namens Ekris. Gina van de Brom was de beste vrouw. De speciale hole-in-one prijs, een rondvlucht boven Nijkerk is niet  officieel gewonnen. Er ging wel een luid gejuich op omdat Hans van de Brandhof zijn bal op die hole,  in de hole sloeg maar dat was zijn tweede bal.  Zijn eerste bal was helaas daarvoor al in het water beland. De precisie, vreugde en het plezier van zijn tweede schot, die van ruim 110 meter, alsnog in een keer in de hole ging was er niet minder om. De wedstrijdleiding vond het zo’n bijzondere prestatie dat hij de prijs alsnog heeft gekregen.

Het Nijkerks golfkampioenschap staat open voor golfers en golfsters van 18 jaar en ouder, in bezit van het golfvaardigheidsbewijs of baanpermissie, die wonen in Nijkerk, Nijkerkerveen of Hoevelaken. De volgende editie medio september 2023.