Het lukt Hoevelaken nog altijd niet, om in één competitie zes punten te pakken tegen naaste buur Terschuur. Met drie punten in de zak uit de heenwedstrijd van 23 januari 2019 was de kans op de dubbelteller aanwezig, maar afgezien van een aantal mogelijkheden heeft Hoevelaken nauwelijks aanspraak kunnen maken op een goed resultaat. Waar Terschuurse Boys de derbystrijd aanging, daar waren de spelers van sc Hoevelaken te vaak bezig met de actie #doeslief. Eén treffer, dertig seconden na de hervatting, was voor Terschuurse Boys voldoende, om de punten in eigen huis te houden. Net als bij alle thuiswedstrijden van sc Hoevelaken begon ook de wedstrijd Terschuurse Boys – Hoevelaken met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Utrecht, afgelopen maandag. Daarna kwam Hoevelaken flitsend uit de startblokken, maar stuitte Coen Bos al binnen een minuut op de doelman van Terschuur. Hoe anders had het duel kunnen lopen, wanneer de rappe aanvaller het voorbeeld van Memphis Depay had kunnen volgen met een vroege treffer. De stand bleef echter 0-0 en het heft werd daarna stevig in handen genomen door de gastheren. Met strijd en passie gingen de buren uit Terschuur de duels aan en zorgden ze voor het nodige spektakel in het Hoevelakense strafschopgebied, met een bal op de paal in de twaalfde minuut als hoogtepunt. Verder hield doelman Sjoerd Kloppenburg, met behulp van zijn defensie, zijn doel knap schoon.

Hoevelaken kon aanvallend weinig uitrichten als tegenwicht van Terschuurse Boys. Met lange halen werd getracht de twee spitsen Joeri van den Hoeven en Coen Bos te bereiken, maar die acties waren kansloos. Voetballend en opbouwend kon Hoevelaken weinig uitrichten, vooral omdat het manschappen aan het front te kort kwam.

Om Hoevelaken tot meer aanvallende daden te krijgen offerde hoofdtrainer Harry Oussoren Coen Bos, die hard werkte, op ten faveure van Patrick Kloppenburg. Met de snelle linkspoot, nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen, moest Hoevelaken op zoek naar het Terschuurse doel, maar al na een halve minuut moest de broer van de aanvaller, Sjoerd Kloppenburg, de gang naar het net maken. Een schuiver van een meter of 25 was hem te machtig. “Da’s nog eens lekker de rust uitkomen”, was de opmerking van één van de diverse geblesseerden en hoofdschuddend liep hij verder”.

De omzetting bracht Hoevelaken wel wat meer op de helft van Terschuurse Boys, maar het strafschopgebied kon niet of nauwelijks worden bereikt. Ook na een dubbele wissel rond het uur was Hoevelaken niet bij machte om Terschuurse Boys het vuur na aan de schenen te leggen. Redelijk eenvoudig bleef Terschuur op de been. Een volley van Joeri van den Hoeven, waarbij de bal de kruising schampte, alsmede een goede kopbal van dezelfde aanvaller, die door de doelman werd gepareerd, waren de enige wapenfeiten aan de kant van de gasten. Daarmee eindigde de voor Hoevelaken teleurstellende derby met een rauwe nederlaag.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Quinten van Vliet, Ludo Horst, Ewoud van de Brug, Pascal de Jong; Edwin Duijst, Jordi Vonder (63. Jeffrey Huisman), Robin Elverding, John Kok (63. Daniel Bezembinder); Coen Bos (46. Patrick Kloppenburg), Joeri van den Hoeven.

Verslag: Robert Kreuning.
Foto’s: Aalt Guliker.