Afgelopen zaterdag heeft Telstar voor het eerst dit seizoen thuis puntverlies geleden tegen de bezoekers uit Hendrik-Ido-Ambacht. Eerder dit veldseizoen lukte het de ploeg uit Hoevelaken ook al niet om van DVS ’69 1 te winnen. Voorbereiden op het vlaggenschip van DVS ’69 blijkt lastig. Het team heeft al eerder puntverlies geleden tegen Rust Roest, waar Telstar geen moeite mee had. Echter wist DVS ’69 wél gelijk te spelen tegen kampioenskandidaat KCR. En hoewel Telstar bij de uitwedstrijd in Hendrik-Ido-Ambacht prima korfbal liet zien, lukte het ze niet om de ploeg te verslaan. Het rendement en schotpercentage was daar te laag. Ook afgelopen zaterdag bleef de ploeg steken op slechts 16 doelpunten.

Op een heerlijke zomerdag ligt het complex van Telstar er prachtig bij. Het publiek wordt verwend met een zonnetje en een zeer goed voorprogramma (complimenten aan Telstar 2!). Met een nieuwe samenstelling en een basisdebuut voor Britt Oosterbroek, die dat zeer verdienstelijk heeft gedaan, mag Telstar starten aan de wedstrijd. De eerste tien minuten verlopen bij beide ploegen stroef. Er wordt weinig tot niet gescoord, waardoor het publiek niet wordt verwend. Ruimte ligt er wel en kansen om te scoren evenzo. Echter verzuimen beide ploegen om het gele mandje te vinden. Met als gevolg dat er na 20 minuten slechts 3-3 op het scorebord staat genoteerd. Net voor rust maakt DVS ’69 nog een klein eindsprintje, waardoor de nodige limonade en mandarijnen genuttigd kunnen worden met een ruststand van 6-7.

In de tweede helft neemt Telstar het even over en maakt er twee op rij. Daarna volgt een geweldige sprint van DVS ’69 van maar liefst vijf doelpunten. In een wedstrijd waar doelpunten schaars zijn is het voor Telstar een zeer lastige taak om daarvan terug te komen. Er volgt een Time-Out van coach Egberts die na een aantal minuten zijn vruchten afwerpt. Telstar komt nog terug tot 16-17. Ondanks deze sprint lukt het de Hoevelakers niet om op gelijke hoogte te komen. Helaas voor de thuisploeg weet DVS ’69 de wedstrijd keurig uit te spelen. Met een 16-19 op het bord fluit de arbiter af en druipen de teleurgestelde spelers het veld af.

Komende week moet Telstar een plan gaan bedenken voor de komende tegenstander Nova. Op 21 mei reizen de Rood-Witten af naar Bilthoven, waar de nummer 7 op hun wacht. Op papier een tegenstander waarvan zij moeten winnen, maar bij de thuiswedstrijd wonnen zij slechts met 15-13. Bij winst is Telstar zeker van handhaving in de eerste klasse. Aanvang 15:30 uur, sportpark Larenstein.