Telstar/Dé Registermakelaar mocht afgelopen zaterdag richting Houten voor de eerste wedstrijd na een zwaar zaalseizoen. Doordat het de afgelopen maanden Telstar niet was gelukt om in de zaalcompetitie een punt te pakken was het team er alles aan gelegen een frisse start te maken in het voorjaar en te strijden voor lijfsbehoud.

In de eerste helft van de veldcompetitie had Telstar al de nodige punten behaald waardoor zij met tien punten op plek drie staan. Na het afgelopen zaalseizoen is het dus van essentieel belang zo spoedig mogelijk handhaving in de eerste klasse te bewerkstelligen. Victum uit Houten had de zaalcompetitie in de tweede klasse afgesloten met een kampioenschap en wilden deze vorm meenemen naar de veldcompetitie waarin er eerste klasse wordt gespeeld. Zij strijden onder in de poule en willen zich in de middenmoot nestelen.

Op het zonovergoten Sportpark de Weteringhoek startte de ploeg uit Hoevelaken met de juiste instelling. Verdedigend was er voldoende controle en aanvallen werd er de rust bewaard om de juiste kansen te zoeken. Zodoende was er snel een gat van twee punten. Deze werd helaas niet vastgehouden maar het was wel steeds Telstar dat aan de goede kant van de score bleef en telkens een kleine voorsprong pakte. Vlak voor rust werd zelfs een cruciaal gat van vier geslagen waardoor er met een 5-9 stand werd gerust.

Nadat er in de rust benadrukt werd waar de aandachtspunten lagen lukte het Telstar niet de voorsprong vast te houden. Als snel was het gat twee punten en naderde Victum meerdere malen tot slechts één punt. De Hoevelakers hadden echter de juiste mentale weerbaarheid door steeds op het juiste moment toe te slaan om het verschil van twee te maken. In een spannend slot lukte het de rood witten om de Houtenaren van scoren af te houden en zelf geduldig te blijven in de aanval waardoor er een 17-20 eindstand op het scorebord stond. Met trots kon na de wedstrijd het glas geheven worden voor een goede herstart van de veldcompetitie en belangrijke punten voor het behouden van de derde plek.