Wanneer Telstar/Dé Registermakelaar 1 afgelopen zaterdag zou verliezen, zou het definitief degraderen naar de 2e klasse. De eerste punten zouden behaald worden tegen Antilopen in Leusden.

Na een week hard trainen stond de equipe van coach Daan van der Klis vol goede moed aan de start van de wedstrijd. Er moest gewonnen worden om nog enige kans te maken op handhaving in de eerste klasse. Iedereen had nog geloof in die ene kleine kans, maar helaas werd er uiteindelijk toch verloren en bleek Antilopen uit Leusden te sterk.

De eerste minuten gingen de teams gelijk op, maar na de 2-2 werd het gat al snel vier doelpunten. Hierna scoorden de ploegen om en om, wat resulteerde in een 11-8 ruststand. In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken, Telstar moest niet opgeven maar door blijven gaan, de strijd was nog niet gestreden. 

Direct na rust scoorde Telstar een afstandsschot en werd het gat slechts twee doelpunten. Dit zou het moment moeten zijn om over Antilopen heen te gaan, maar helaas was het Antilopen die drie keer op rij scoorde, waardoor er een verschil van vijf doelpunten op het scorebord stond. Telstar bleef mee scoren, waardoor het vijf minuten voor tijd nog 20-15 stond. Een goed moment voor een time-out, waarbij coach Daan van der Klis zijn team motiveerde om de laatste vijf minuten alles te geven voor het beste resultaat. Helaas mocht dit niet baten en begon Antilopen erg zuiver te schieten, waardoor de wedstrijd eindigde in 27-18.

Aankomende zaterdag zal de gehele selectie de laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen spelen tegen Velocitas. S1 zal ervoor gaan om de eerste punten van dit zaalseizoen binnen te slepen. Voor S2 is het een belangrijke wedstrijd, omdat zij aankomende zaterdag spelen tegen degradatie. Wanneer er verloren wordt, zal ook S2 degraderen. Daarom hopen wij als selectie wederom op uw steun!

Verslag: Carmen de Groot