Na een heerlijk, sportief weekend in Portugal kwam Telstar 2 direct tegenover de nummer twee in de poule te staan. Verliezen is: koppositie afstaan, winnen is: een zeer belangrijke marge pakken. Een spannende wedstrijd werd beloofd en geleverd. Tot de laatste minuut bleef deze wedstrijd spannend, zoals jullie inmiddels van Telstar 2 gewend zijn.

Het team had een zwaar weekend met veel wedstrijden tegen onder andere KCC en GDBD uit Portugal achter de rug. Daar hielden een aantal nog wel wat fysieke klachten aan over. De voorbereiding viel daarom zwaar, maar de spelers wisten hoe belangrijk deze wedstrijd tegen KZ Danaïden 2 was. Op het laatste moment werd ook de opstelling nog veranderd. Voor de wedstrijd werden duidelijke afspraken gemaakt. Voorverdedigen, aansluiten in de verdediging en de juiste kansen pakken. 8 gespannen koppies startten de wedstrijd, maar keken na een tijd tegen een achterstand aan. Na een achterstand van 5 punten moest Telstar 2 een serieuze inhaalslag maken. Daarnaast moest het de gevaarlijkste spelers van KZ Danaïden uitschakelen om te kunnen winnen.

Hierna ontstond een heel goede fase van Telstar 2 en trokken zij de stand weer recht. Maar ook KZ Danaïden bleef scoren. Een vermakelijke wedstrijd voor het publiek, het ging gelijk op. Welke kant de wedstrijd op zou vallen bleef tot de laatste 5 minuten onzeker.

Het team van Willem Meuleman heeft echter de laatste tijd wel vaker spannende wedstrijden gespeeld. Of je écht kan leren hoe je hiermee moet omgaan? Dat weet ik niet. Maar toch krijgen de spelers het voor elkaar om in deze fase belangrijke doelpunten te maken. In de laatste 5 minuten kwamen ze op twee punten voorsprong. KZ Danaïden probeerde dit nog te herstellen, maar hun laatste doelpunt viel te laat om nog tot een gelijkspel te komen. Eindstand: 20-19.

Telstar 2 staat door deze overwinning 3 punten los van KZ Danaïden. Maar het seizoen is nog lang. Zaterdag spelen ze (weer) na het eerste in Sporthal De Slag. Ze mogen het aanleggen tegen de nummer 4, Tiel ’72 2 die vorige week won tegen Rapid 2 (de nummer 3 in de poule). Aanvang: 20:40 uur. Heel graag tot dan!