Dit wedstrijdverslag zal voor iedereen die de wedstrijdverslagen over Telstar 2 regelmatig leest heel herkenbaar zijn. Afgelopen zaterdag mocht Telstar 2 het opnemen tegen Rapid 2. Naar verwachting begon (ook) deze ploeg direct met extreem achterverdedigen. Nóg extremer dan VIKO 2 (zie vorig wedstrijdverslag).

Lezen de tegenstanders van Telstar 2 misschien de verslagen, waarin wordt aangegeven dat het team van Willem Meuleman het lastig vindt om met deze strategie om te gaan? Elke zaterdag gaat Telstar 2 er vanuit dat deze tactiek wordt toegepast. Vaak krijgen ze gelijk. Zo ook afgelopen zaterdag. Het is te zien dat de koploper dit spel vaker moet spelen, ze lijken er beter mee om te kunnen gaan.

De schoten die tegen Rapid genomen worden, zijn vaak goed geselecteerd. Vooraf werd afgesproken om alleen af te ronden op een goede rebound en veel schoten vanuit de aangeef uit te stellen. Ondanks dit, komen de tegenstanders uit Haarlem goed mee. Het gaat de hele wedstrijd gelijk op, vooral omdat Telstar het verdedigend lastig heeft. Rapid blijft goed afronden en maakt het Telstar nog lastig. Daarnaast kunnen niet alle spelers van Telstar de beslissingen van de arbiter “gewoon” naast zich neerleggen. Het komt daarom niet helemaal lekker in hun eigen spel.

In de kleedkamer werd besproken dat ze zich niet meer druk zouden maken over de beslissingen van de scheidsrechter. Willem Meuleman gaf aan dat ze gewoon moesten blijven korfballen. Vertrouwen hebben in elkaar en na de rust een gat slaan. Dat is precies wat na de rust gebeurde. Telstar geeft meer energie en blijft scoren. Echter blijft ook Rapid de doelpunten maken. Zoals verwacht komt er een spannende slotfase, waarin ook wissels (zoals Bas Hopman en Maarten de Jong) zich hebben laten zien. De belangrijkste doelpunten in de laatste minuten worden door basisspeler Marit Metz gemaakt. De koploper komt mede door haar belangrijke goals op 3 punten voorsprong. Met nog een paar minuten te spelen kan Telstar het weer rustig uitspelen.

Met een eindstand van 20-17 staat dit team nog steeds ongeslagen bovenaan.

Opnieuw mogen wij het geweldige publiek bedanken. Onder begeleiding van spelers uit Telstar 1 lieten supporters van SV ‘Relstar’ luidkeels van zich horen. De trommels werden wederom goed gebruikt. Bedankt!

Komende zaterdag gaat Telstar 2 op bezoek bij ZKC ’31. Deze staan momenteel op de 4de plek in de poule. Op 30 november vorig jaar is hier met 13-10 van gewonnen. Weet u nog? Tijdens deze saaie wedstrijd kwam ZKC ’31 nog op één punt verschil, waarna Telstar een aanval opzette van maar liefst 3 minuten (met als uitblinker rebounder Timon Groen, “The Roof”). Kan Telstar 2 het dit keer wel eerder in de wedstrijd beslissen? Ze spelen om 17:15 uur in Zaandam. Daarna speelt Telstar 1 om 18:35 uur tegen dezelfde ploeg.

Verslag: Esmee van Voorn