Telstar 2 wist over ZKC ’31 2 dat het elke wedstrijd weinig doelpunten tegen kreeg. Na Telstar hebben zij dan ook de minste doelpunten doorgelaten dit zaalseizoen. Toch is het elke wedstrijd de vraag hoe teams zich tegen de koplopers opstellen. ZKC ’31 verrast Telstar met druk geven en voorverdedigen. Iets wat Telstar al een lange tijd niet meer heeft gehad in de afgelopen wedstrijden.

Het team van Willem Meuleman heeft hier zichtbaar moeite mee. Aanvallend komt het niet tot zijn recht. Er worden hele korte aanvallen gespeeld en kansen worden niet afgerond. Verdedigend staat het team nog wel zijn mannetje, maar het heeft een hele lange tijd nodig om in de wedstrijd te komen. ZKC ’31 speelt heel onrustig en Telstar gaat hierin mee. De rood-witten spelen op een heel hoog tempo, schieten te snel en hebben te weinig rebound over. Pas tegen het eind van de rust begint het team op te krabbelen. Marit Metz en Timon Groen moeten in het vak dat moeite heeft met aanvallen, orde op zaken stellen. Britt van den Top zorgt echter voor het laatste doelpunt voor rust. Met een zeer magere 8-4 mag Telstar de eerste helft gaan evalueren.

Tijdens deze rust komen de spelers tot de conclusie dat ze zich laten meeslepen door het onrustige spel van ZKC ‘31. Het moet rustiger. Het moet beter. Het moet zijn eigen spel weer gaan spelen. Telstar lijkt in de eerste helft niet op “zichzelf”, dit moet in de tweede helft anders. En dan komt er een geweldige comeback. Duco Snitselaar scoort direct na het fluitsignaal twee doelpunten. Telstar voelt de juiste energie in de ploeg komen. Het wint aanvallende rebounds en komt al heel snel op gelijke hoogte met ZKC ’31. Daarnaast weet ZKC ’31 veel minder makkelijk het mandje te vinden. Mede door het goed verdedigend werk van de koplopers, scoort de thuisploeg maar 4 doelpunten in de tweede helft. Telstar weet heel goed om te gaan met de aanvallende strategie van de Zaandammers, dat vooral bestaat uit de doorbraken van de dames. Maar nog belangrijker: Telstar weet in de tweede helft voldoende te scoren.

Na een nog spannende slotfase mag Telstar zeer tevreden terugkijken naar deze tweede helft. Met een eindscore van 12-15. Nu mag deze ploeg even 2 weken uitrusten. Daarna treden 8 basisspelers aan tegen EKVA 2. Thuis won Telstar met 18-4 van deze ploeg. Dit was een saaie wedstrijd waar Telstar vooral verdedigend het verschil maakte. Gaat het EKVA dan wel lukken om doelpunten te maken? We ontvangen jullie graag op 29 februari om 17:50 uur in de FBK hal in Almere.

Verslag: Esmee van Voorn