De koplopers hadden de week ervoor puntverlies geleden tegen EKVA 2. Opnieuw gelijkspel of verlies kon de ploeg van Willem Meuleman niet hebben. Afgelopen zaterdag stond de een na laatste thuiswedstrijd op het programma tegen Woudenberg 2. Is Telstar nu wel in staat te winnen tegen een degradatiekandidaat?

Telstar begint heel goed aan de wedstrijd, vooral omdat het Woudenberg niet lukt om te scoren. Er worden hoopvolle voorspellingen gedaan vanuit de reservebank, waarin Telstar met een groot verschil zal winnen, maar dat blijkt wel even anders.

Vooral in de eerste helft heeft Telstar heel goede fases. Er worden vanaf verschillende schijven gescoord en elke speler is dreigend. Verdedigend houdt de ploeg het goed dicht, waardoor de “rood-witten” uitlopen tot een comfortabele voorsprong. Het lijkt erop dat Telstar gemakkelijk zal winnen.

In de rust heeft Woudenberg een strategie bedacht waarbij ze hopen zich terug te knokken in de wedstrijd. En dat lukt aardig. Er ontstaan wat onderlinge irritaties bij de spelers van Telstar en dit is te merken in het spel. Er worden afspraken gemaakt die niet worden nagekomen, waardoor het de Woudenbergers lukt om een comeback te maken. Gelukkig blijft ook de thuisploeg scoren, waardoor het niet resulteert tot een spannende slotfase. Na het laatste fluitsignaal van een prima leidende scheidsrechter staat er 19-16 op het scorebord. Daarmee blijft Telstar koploper in deze poule en mogen de spelers volgende week een belangrijke wedstrijd spelen.

Volgende week staat namelijk de kraker tegen KZ Danaïden op het programma. Dit is de directe concurrent en daarmee is deze wedstrijd dan ook de kampioenswedstrijd van Telstar 2. Als het de spelers lukt om de wedstrijd te winnen, kan KZ Danaïden alleen nog gelijk komen in aantal punten, waarop Telstar kampioen zal worden met een beter onderling resultaat.

Vorige wedstrijd (gespeeld op 11 januari) wist Telstar nipt te winnen met 20-19. Een heel spannende wedstrijd waarbij Telstar een achterstand van 5 doelpunten moest inhalen. Pas in de laatste minuten werd beslist wie er met de winst vandoor ging.

Telstar speelt aankomende zaterdag in Leiden. De wedstrijd begint om 15:25 uur. Leiden is een mooie stad om een dagje te bezoeken, we hopen daarom dat er (ondanks de afstand) supporters zijn om het team aan te moedigen. Ze kunnen jullie steun bij deze spannende wedstrijd heel goed gebruiken. Na het tweede speelt het eerste om 16:45 uur. Adres: Smaragdlaan 99, Leiden.