Een hele lelijke wedstrijd met weinig doelpunten, maar Telstar 2 blijft ongeslagen. Na een ruststand van 3-5 (!) komt Telstar 2 wederom terug van een achterstand. Over de eerste helft is weinig positiefs te zeggen. Het team is verdedigd sterk, maar komt aanvallend niet goed uit de verf. Vooraf is afgesproken om alleen de goede kansen te nemen (uit een dubbel of met een goede, sterke rebound). Naast een handvol gehaaste pogingen, lukt dit aardig. Toch maken de spelers deze kansen niet af. De rust voor afronding ontbreekt en ondanks vele herhalingen en meerdere speelplannen wordt het harde werken heel vaak niet beloond.

Omdat ook de tegenstander, Tiel ’72, niet tot afronding komt, is de eerste helft een hele lelijke wedstrijd om te zien. Er worden weinig doelpunten gemaakt en per slot van rekening moet coach Willem Meuleman van de arbiter (volgens velen onterecht) op de tribune plaatsnemen vanwege een discussie over het verkeerd aanvragen van een wissel. De coach van ons eerste, Daan van der Klis, mag het overnemen en benoemd in de rust ook de positieve zaken. “We staan goed te verdedigen, vergeet elkaar niet het vertrouwen te geven. De doelpunten gaan vanzelf vallen. Niet op elkaar zeuren, maar elkaar oppeppen!” Aldus de invaller coach.

In de tweede helft vallen er direct twee doelpunten aan de Telstar kant. Dit geeft vertrouwen en wakkert een vuur aan bij zowel de spelers als de tribune. Tiel ’72 raakt de grip in de wedstrijd kwijt. Telstar scoort nog steeds weinig, maar genoeg om de wedstrijd binnen te slepen. Vooral omdat het fantastisch blijft verdedigen. Tot 5 minuten voor het laatste fluitsignaal scoort Tiel ’72 deze tweede helft geen enkel doelpunt. Pas na wat wissels weten ze nog drie doelpunten te maken. Eindstand: 11-8.

We mogen ook weer het publiek bedanken. Telstar 2 speelt veel thuiswedstrijden al op een laat tijdstip, maar het liep zaterdag nog eens 20 minuten uit. Toch bleven veel supporters het team aanmoedigen. Zelfs tijdens een taaie pot weet supportersvereniging (SV) Relstar een goed sfeertje te maken. Bedankt voor jullie inzet

Telstar 2 blijft vooralsnog ongeslagen met 12 punten bovenaan staan. Volgende week speelt het team een wedstrijd in Vianen, Utrecht. Telstar 2 mag aantreden tegen de nummer 6, VIKO 2. Een bekende voor de spelers, die troffen ze ook in de veldcompetitie. Op het veld heeft Telstar daar met minimaal verschil van gewonnen (12-13). Het beloofd dus weer een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd staat om 19:00 uur gepland. Daarna speelt ons eerste om 20:15 uur tegen dezelfde club. Een zeer belangrijke wedstrijd voor hun. We zien dus graag zo veel mogelijk Telstar supporters in Vianen om weer achter “ons Telstar” te staan. Heel graag, tot volgende week!

Bijdrage van Esmee van Voorn