Telstar 1 is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om alleen aan kop van de ranglijst te komen. Door het verlies tegen VIKO 1 moet het voorlopig genoegen nemen met een tweede plek. De competitie is nog lang niet gespeeld, maar de nederlaag komt aan als een hard gelag. De Hoevelakers zakten door de ondergrens in Vianen. Waar elke basisspeler de afgelopen weken wel een doelpunt wist te maken, waren de bezoekers zaterdag té afhankelijk van een paar spelers. 

Op het veld kwam Telstar VIKO al tweemaal tegen. De eerste keer was een oefenwedstrijd die Telstar vrij gemakkelijk wist te winnen. VIKO probeerde die wedstrijd voor te verdedigen maar dat liep niet. Er werd bij VIKO besloten om de rest van het seizoen achter te verdedigen en dat doen ze met resultaat. Het spel van deze tegenstander is niet om aan te zien, maar de ploeg weet week in – week uit te winnen. Op deze tactiek werden oplossingen bedacht en Telstar leek op alles voorbereid, maar de realiteit was anders.

Telstar, luid aangemoedigd door een flinke groep supporters die mee waren gereisd uit Hoevelaken, begon de wedstrijd goed. Via 0-1 liepen ze uit naar 1-3 en zelfs naar 3-7. Vanaf dit moment scoorde Telstar moeizamer wat VIKO de gelegenheid gaf om terug te komen. De thuisploeg wist net voor rust nog tot één doelpunt verschil te komen (7-8) waardoor er een spannende tweede helft aan zat te komen.

Niets bleek minder waar, Telstar wist zich geen raad meer met het achterverdedigen en de ploeg kwam achter. De achterstand werd nooit meer hersteld. Verdedigend stond het bij Telstar prima, getuige de vijftien tegendoelpunten, maar daartegenover werden slechts twaalf doelpunten gezet van de bezoekers. Dat is natuurlijk veel te weinig en er zal een goed plan moeten komen om de volgende keer wel te winnen.

Maar aanstaande zaterdag wacht alweer de volgende tegenstander. Rapid komt dan op bezoek in Hoevelaken. De eerste zaalwedstrijd van het seizoen ging verloren tegen deze tegenstander en dus zullen alle zeilen bijgezet moeten worden om nu wel te winnen en niet nog verder achterop te raken.

We hopen jullie dan weer op de tribune te zien in grote getalen. We willen de supporters er zaterdag waren weer ontzettend bedanken. Om 19:00 zal Telstar 1 spelen waarna Telstar 2 om 20:10 volgt. Blijft u daarna vooral nog even zitten om ook nog Telstar 3 te supporten, zij spelen om 21:20.

Tot zaterdag!

Verslag Lois de Korte