Afgelopen zaterdag kwam Woudenberg op bezoek bij Telstar. De bezoekers bezetten op dat moment de voorlaatste plaats en hadden de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Telstar had de punten eveneens hard nodig om in het spoor van VIKO en Tiel’72 te blijven. Voor de wedstrijd werd al duidelijk dat Telstar 1 bij een overwinning een punt in zou lopen op VIKO.

Telstar bleek in de openingsfase de sterkste. Binnen 10 seconden stond het 1-0 en die voorsprong werd snel uitgebreid. Na 10 minuten stond het 5-1 en leek er al snel weinig aan de hand. Na een 9-3 tussenstand werd er een time-out aangevraagd door de bezoekers. Die time-out bleek het kantelpunt in de wedstrijd. Telstar leek het spoor volledig bijster te zijn en wist voor rust niet meer te scoren. Beide ploegen zochten daarom de kleedkamers op met een 9-7 tussenstand.

Na rust gingen de bezoekers verder waar het gebleven was. Via 9-7 kwamen zij op een 13-15 voorsprong. Telstar moest uit een ander vaatje tappen wilde het geen averij oplopen. Tot 15-17 bleef het gaatje ongeveer twee doelpunten verschil waarna de bezoekers het gat vergrootten tot 15-20. Met enkele wissels probeerde Telstar het tij nog te keren maar het kwaad was al geschied. Telstar kwam nog terug tot 19-20 en ging nog op zoek naar de 20-20 wat betekende dat Telstar het kampioenschap nog in eigen hand had. Die 20-20 viel echter niet waardoor Telstar (voorlopig) afhaakt in de titelstrijd.

Een enorm harde dreun voor de Hoevelakers. Vooraf werden zij getipt als de grote favoriet voor het kampioenschap maar van die verwachtingen is weinig meer over. Natuurlijk kan er nog van alles gebeuren en kan Telstar 1 nog kampioen worden, maar daarin is het wel afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. Telstar gaat er alles aan doen om in ieder geval de laatste drie wedstrijden in winst om te zetten en dan zien we wel waar het vlaggenschip strandt.

Via deze weg willen we de supporters die er waren hartelijk danken voor hun aanwezigheid afgelopen zaterdag. Na alle emotie zijn we vergeten jullie te bedanken. Via deze weg dus alsnog bedankt! Aanstaande zaterdag gaan Telstar 1 en 2 naar Leiden om het op te nemen tegen KZ Danaïden. Telstar 2 is na winst op deze ploeg zeker van het kampioenschap dus we willen alles supporters weer uitnodigen om af te reizen naar Leiden. Telstar 2 begint om 15:25 waarna Telstar 1 om 16:45 speelt. Tot zaterdag!