In een vermakelijk duel werd mede koploper Tiel’72 hard aangepakt en met een klinkende 27-12 nederlaag naar huis geslaagd. Het eerste van de twee eerder genoemde ‘cruciale duels’ werd met veel vertrouwen gewonnen. Vanaf minuut één liet de equipe van Daan van der Klis merken dat er voor de uitploeg niks te halen viel in Hoevelaken. Na een snelle 2-0 voorsprong wist Tiel nog redelijk aan te haken tot een 8-4 stand. Op dat moment trok Telstar echter vol door en wist de ploeg vijf keer op rij te scoren. De aanvallend liepen goed en er werd zuiver geschoten. Daar tegenover stond een solide verdediging die de aanval meerdere kansen bood om tot scoren te komen. Bij rust stond het 15-6.

Telstar kwam met veel vertrouwen de rust uit. Toch was er in de kleedkamer ook gewaarschuwd voor onderschatting of een mindere periode. Zaak was om Tiel’72 niet meer het gevoel te geven dat er nog maar iets te halen viel. Tiel’72 probeerde direct na rust dan ook uit alle macht nog eenmaal aan te haken, maar de Hoevelakers hielden het hoofd koel en scoorde goed mee. Na een kwartier spelen in de tweede helft bij een 19-11 stand vond Telstar nogmaals een extra versnelling. De scores vielen opnieuw vloeiend en zo werd er in het laatste kwartier nog acht keer gescoord. Eindstand: 27-12.

Een uitslag om trots op te zijn! Dit geeft veel vertrouwen voor de ontmoeting met medekoploper VIKO aankomende zaterdag. Zoals elke week werd de inzet van het publiek weer ontzettend gewaardeerd. Ook supportersvereniging (SV) Relstar was weer goed aanwezig met de Telstar liederen en aanmoedigingen.
Aankomende zaterdag 25 januari kunnen we uw support in Vianen goed gebruiken! Om 20.15u zal Telstar 1 aantreden in Vianen om te strijden om de koppositie. Een mooi affiche om te komen bekijken. Daarvoor zal Telstar 2 de degens kruisen met VIKO 2. Ook zij spelen om de titel en kunnen alle steun goed gebruiken!