Sparta Nijkerk heeft woensdagavond 1 juli de eerste oefenwedstrijd verloren van tweede divisionist TEC Tiel. Het werd in Tiel 4-2 voor de Betuwenaren onder leiding van trainer Hans van de Haar. Sparta Nijkerk, dat een treetje lager speelt, kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Namens de club uit Tiel scoorde Massimo Hoogerwerf in de zesde minuut. Reeds binnen het kwartier stond een tweede goal op het scorebord (Rick Mulder) en binnen een half uur was het zelfs 3-0. Sparta Nijkerk wist daarna via Maurice de Ruiter het net van de tegenstander te vinden. Na rust bracht Soufiane Laghmouchi de stand op 4-1. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 4-2 dankzij een treffer van Jesse van Nieuwkerk. Naast de zes doelpunten waren er ook twee spelers die met rood vroegtijdig het speelveld moesten verlaten. De belangstelling voor dit duel was groot. Er mochten slechts 250 toeschouwers aanwezig zijn en dat aantal was snel bereikt.