Tara Goorhuis – in de Nijkerkse volksmond ‘Het Doppenmeisje’ genoemd – werd vorige week verrast met een Kinderlintje. Onder het voorwendsel van doppen van wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh werd Tara Goorhuis naar het stadhuis van Nijkerk gelokt. Drie jaar geleden begon de Nijkerkse aan haar doppenspaaractie voor KiKa. Toen burgemeester Gerard Renkema haar naar de trouwzaal leidde, had ze nog niet het vermoeden dat haar hele klas met juffen, meesters en familie en vrienden op haar zouden zitten te wachten.

Maranke Pater

Het Kinderlintje werd ooit aangedragen door toenmalig raadslid Kees van den Heuvel, die nu als journalist bij de bijeenkomst aanwezig was. ,,Heel bijzonder om mee te mogen maken”, zie hij, toen Tara onder luid applaus naar binnen werd gebracht. Tara, beduusd, nam op aanraden van de bode plaats aan de tafel, terwijl burgemeester Renkema een groot blik pakte. ,,Vroeger, in mijn studententijd verzamelde ik ook ijzeren dopjes van bierflesjes. Jarenlang lag het blik op zolder. Iedere keer verhuisde het blik mee. En toen ik jouw verhaal hoorde over je doppenactie wist ik wat ik ermee moest doen en heb ik het blik van zolder gehaald.”

Nog steeds dacht Tara dat daarmee de kous af was, maar toen Renkema na de overhandiging van het blik de oorkonde uitpakte die voor haar bestemd was en een verhaal vertelde over het Kinderlintje en waarom juist zij deze verdiend had, begon het te dagen.

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl 
Foto Kees van den Heuvel