Sparta Nijkerk heeft zich zaterdagmiddag wederom niet weten te herstellen uit het dipje waar het nu in zit. HSV Hoek was met liefst 2-5 te sterk voor de mannen van trainer Eric Speelziek die in de eerste helft tegen een gele kaart opliep wegens commentaar op de arbitrage. Een counter was de inleiding voor de eerste treffer van de middag. Fabian Wilson ging diep en bediende vervolgens Ruben de Jager die de bal binnen wist te werken (0-1).

Het gejuich was nog maar net gestopt toen de 1-1 al op het scorebord kwam te staan. Donny van der Wal tekende voor de gelijkmaker. Dit met een kopbal vanuit een hoekschop. Nog binnen het half uur was daar Kim van den Bergh die bij de tweede paal een voorzet van Rik Impens binnen wist te koppen (1-2). Na een uur spelen wist Hoek de voorsprong verder uit te breiden naar 1-3, daar had men echter wel de hulp van de tegenstander voor nodig. Een speler van Sparta Nijkerk passeerde zijn eigen doelman. Maurice de Ruiter zorgde er voor dat de spanning weer terug kwam in de wedstrijd (2-3), maar de Spartanen stonden na iets meer dan negentig minuten met lege handen en met een man minder op het speelveld (2-5). De laatste doelpunten van Hoek kwamen op naam van Vandepitte en Nelis. Jerry Geurtsen moest het speelveld voortijdig verlaten met een rode kaart.

Bron: Voetbal 24/7