Helaas zijn de vrouwen van Sparta Nijkerk er niet in geslaagd om de knock out fase van de KNVB beker te bereiken. Het verloor in Houten met 3-1. Dat had het vooral aan zichzelf te wijten, zonder daarbij Delta Sports’95 te kort te doen. Na de fraaie overwinning van afgelopen week op hoofdklasser Sporting’70 VR1, stond er nu een uitwedstrijd tegen competitiegenoot Delta Sports’95 VR1 op het programma. In de laatste week voor de start van de competitie werden er nog wat zaken uitgeprobeerd op een aantal posities. Daardoor week de startopstelling wat af ten opzichte van vorige week. Dit pakte niet helemaal goed uit, met name ook omdat de echte focus en scherpte ontbrak. Bij Delta Sports was deze wel aanwezig en dus werden de Spartanen afgetroefd in de duels en kwamen daardoor niet aan voetballen toe.

In de 14e minuut kwam de ploeg uit Houten op voorsprong door een kopbal uit een corner bij de 2e paal. Een fout in de opbouw bij Sparta Nijkerk zorgde ervoor dat het na 23 minuten 2-0 stond. Delta Sports hanteerde veel de lange bal en had een aantal balvaste speelsters in de gelederen. Sparta Nijkerk ging hier niet goed mee om. Er was te weinig samenhang tussen de linies. Na rust met wat omzettingen ging het beter. De wedstrijd was in evenwicht en aan beide kanten waren een aantal kansen te noteren. Zo had Jolien van Looijengoed pech met een schot op de lat. De tijd verstreek en Sparta Nijkerk probeerde er nog een slotoffensief uit te persen door Elvira Dokter naar voren te schuiven als extra spits. Helaas leverde dit niet het gewenste resultaat op. Delta Sports profiteerde zelfs nog van de ruimte die vrij kwam en maakte in blessuretijd heel fraai de 3-0. Meteen na de aftrap wist Ilse Martens nog tegen te scoren, maar deze was puur voor de statistieken.

De Spartanen eindigen zo op de 3e plaats in de poule en gaan verder bekeren in de districtsbeker, waar het vorig jaar de halve finale haalde. Volgende week zaterdag 23 september start de competitie met een thuiswedstrijd tegen IJFC VR1. Dan zal moeten blijken of de puzzelstukjes van de voorbereiding in elkaar gaan vallen tot een hecht collectief dat moeilijk is te verslaan.

Bron Hans Stam