Waar het in de uitwedstrijd tegen Dieren VR1 vlak voor tijd 2 punten verspeelde, lukte het in de thuiswedstrijd wel om de volle 3 punten te pakken. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 2-1 voor de vrouwen van Sparta Nijkerk. De 6e overwinning op rij en hele belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap.

Dat het ook een voordeel kan zijn om pas om 17 uur te spelen, bleek zaterdag. Na een zeer onstuimige dag, klaarde het op, ging de wind wat liggen en was het uitstekend voetbalweer.

Leeuwin van de Week Danique Walet zette de wedstrijd in gang door de aftrap te nemen.

Al snel kreeg Sparta Nijkerk een corner die maar net voorlangs het doel ging. Aan de andere kant ging een corner van Dieren wel in het doel, maar deze werd afgekeurd vanwege het (licht) hinderen van de keepster. De Spartanen waren gewaarschuwd, maar speelden in een te laag tempo en gingen te veel de duels aan met de fysiek sterkere vrouwen uit Dieren. Daardoor creëerde het te weinig kansen en mocht het keepster Dana Wijnands, die uitstekend redde in een 1 op 1 situatie, dankbaar zijn dat het bij rust nog 0-0 stond.

Een paar tactische wisselingen in de rust leverde al snel resultaat op; in de 53e minuut kopte Player of the Match Eline Tingen een corner van Demi van de Brink binnen en 3 minuten later bleef invalster Anouk Kamphorst ijzig kalm toen ze na een fraaie voorzet van Elouise van Essen ineens vrij voor de keepster stond en de bal rustig in het doel plaatste. Zo stond er ineens een 2-0 voorsprong op het scorebord en ging Sparta Nijkerk wat beter voetballen. De 3-0 had zeker kunnen vallen, maar in de 70e minuut stond het ineens 2-1 toen een voorzet van Dieren niet weggewerkt kon worden door de Sparta Nijkerk verdediging en in het doel belandde. Dieren kreeg weer wat vertrouwen en probeerde nog iets te forceren, maar kreeg daar de kans niet voor omdat de Spartanen geconcentreerd bleven verdedigen. Voorin bleef Sparta Nijkerk dreigend, mede door de inbreng van invalsters Denise Buitink en Cynthia van den Bor.

Een belangrijke overwinning tegen een taaie tegenstander en een goede generale voor de topper volgende week zaterdag tegen nummer 2 SDC Putten VR1, dat een achterstand heeft van 7 punten, maar nog wel 2 wedstrijden tegoed heeft. Een prachtig affiche dus, zaterdag 16 maart om 12:30 uur in Putten.