De vrouwen van Sparta Nijkerk zijn zaterdag kampioen geworden in de 2e klasse Oost door een 2-0 thuiszege op DVS’33 Ermelo VR1.

Omdat heren 1 ook thuis speelde kon de wedstrijd helaas niet op het hoofdveld gespeeld worden, maar ook het B veld is uitstekend bespeelbaar en het publiek ging er eens goed voor zitten. Leeuwin van de Week Lina Willemsen uit de MO13-3 had de eer om de aftrap te nemen in deze kampioenswedstrijd en scoorde een mooi doelpunt.

DVS’33 kwam goed uit de startblokken en kreeg al in de 2e minuut een goede kans, maar Sparta keepster Heidi Beerthuijzen redde bekwaam. De Spartanen waren wakker en trokken het initiatief vervolgens steeds meer naar zich toe. Er werd fel gestreden om elke bal, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Zoals zo vaak de laatste weken ontbrak het aan de eindpass of werd er te snel richting doel geschoten. Een ruststand van 0-0 was dan ook een goede afspiegeling van de aan elkaar gewaagde teams.

De 2e helft kende een tumultueus verloop. In de 54e minuut kreeg Sparta Nijkerk tot ieders verbazing een penalty toegewezen. Deze werd echter te slap ingeschoten en was een eenvoudige prooi voor de DVS keepster. De Spartanen zetten een tandje bij en met 2 aanvallende wissels werd de ruimte gezocht om tot een doelpunt te komen. DVS kreeg het wat zwaarder, maar was in de tegenstoot af en toe ook dreigend. Een onhandige actie van een DVS speelster in de 79e minuut leverde een 2e gele en dus rode kaart op. Nog geen minuut later werd Ilse van Walsem gevloerd door de DVS keepster in het 16 meter gebied. In tegenstelling tot de eerste, nu wel een terechte stafschop. Dat de scheidsrechter het bestrafte met een rode kaart was erg zwaar en jammer voor de wedstrijd.

Ilse van Walsem wist wel raad met de penalty en schoot hard binnen. Grote ontlading bij de Spartanen en begrijpelijke woede en teleurstelling bij DVS.

In de 86e minuut werd het nog 2-0 toen de invalkeepster van DVS de bal verkeerd raakte en ongelukkig in het doel belandde.

De wedstrijd verdiende geen schoonheidsprijs, maar eindelijk kon er dan feest gevierd worden door de Spartanen. Met 16 zeges, 2 keer een gelijkspel, slechts 1 nederlaag en een doelsaldo van 73 voor en slechts 12 tegen is het de terechte kampioen en mag het zich op gaan maken voor de landelijke 1e klasse. Een prachtige beloning voor jarenlange investeringen en goed beleid.

Verslag: Hans Stam