Het is Sparta Nijkerk niet gelukt om de halve finale van de nacompetitie te bereiken om een kans te maken op promotie naar de 2e divisie. HCS’21 uit Haaksbergen won ook de return. Het werd 1-2 op de Ebbenhorst.

De ploeg van trainer Daniël Nijhof kwam naar Nijkerk om een voorsprong van 1-0 te verdedigen. Ook deze keer was het Cenk Uguz die al vroeg in de wedstrijd HCS’21 op voorsprong zette. Nog voor de rust kwam daar een doelpunt bij van Stef Ottink. De spanning kwam pas in de 2e helft terug toen Maurice Ruiter de aansluitingstreffer op zijn naam zette. In het laatste kwartier had Sparta nog een kans om het spannend te maken door een strafschop binnen te schieten, maar Mike Ahrens zag zijn schot in de handen van doelman Bob Peterman verdwijnen.

Bron: A1 Media Groep
Foto’s Aalt: Guliker
Interview: Mark Kloostra