Na misschien wel de mooiste wedstrijd in tijden tegen RKAV staat Sparta Nijkerk weer met beide benen op de grond. Een week nadien in speelronde 27 werd met 2-1 verloren van Genemuiden en is de titel weer iets minder in zicht. Sparta had duidelijk moeite om het spel te bepalen, want Genemuiden zette vanaf het eerste fluitsignaal de toon. Het duurde niet lang voordat de eerste goal viel. Het was Mike Reuvers die de bal richting de inkomende Berwout Beimers schoot. Deze zette zijn voet onder de bal en liftte de bal met behulp van verdediger Thomas van Dijk over doelman Sem van Steenis heen in het Sparta Nijkerk doel. Het was moeilijk een vuist te maken door de Nijkerkers maar even voor rust viel uiteindelijk toch de 1-1. Mike Ahrens kopte de bal naar Mark van der Weijden, deze wist de bal op de juiste waarde te schatten en vanuit de draai tekende de topscoorder van de derde divisie A de gelijkmaker aan. Na rust bleef de amusementswaarde hoog. De wedstrijd leek uiteindelijk te eindigen in een gelijkspel totdat Rens van Bethem van Genemuiden de bal in de goal werkte en de winnende goal aantekende. Niet alleen Sparta Nijkerk beleefde een vervelende middag, ook IJsselmeervogels (2-0 verlies tegen Eemdijk), RKAV en Harkemase Boys lieten punten liggen.  Foto Aalt Guliker