Speel je op het hoogste niveau mee voor het linker of het rechter rijtje? Deze vraag stond centraal in de wedstrijd tegen Orion Mo17-1 in Nijmegen. Na een keurige 2-1 overwinning is de conclusie dat Sparta Nijkerk meespeelt om de bovenste plaatsen. Met oogstrelend voetbal liet Sparta Nijkerk zien dat ze met de bus naar Nijmegen waren gereden om 3 punten in te laden. Het duurde echter tot het einde van de eerste helft voordat de meiden de score wisten te openen. Via een prachtige combinatie aan de rechterkant werd Mara op de rand van het zestienmetergebied gevonden. Met een verwoestende uithaal verdween de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek. In de tweede helft gingen de meiden door met waar ze  de eerste helft waren geëindigd. De ene na de andere mooie aanval werd opgezet, echter zonder succesvol af te ronden. Uit een spaarzame uitval aan de andere kant viel zomaar een tegengoal. De Nijkerkse meiden gingen echter ongestoord door met het goede voetbal. In de 76e minuut werd de bal halverwege de helft van Orion onderschept door Guusje. Met een pass stuurde zij Caitlyn diep en zij scoorde. Strijdend en vol passie en met de nodige hulp van diverse speelsters uit de 17-2  werden de 3 punten na 88 minuten spelen over de streep getrokken. Zo kregen de meiden waar ze recht op hadden in een vermakelijke wedstrijd, die overigens onder leiding stond van een uitstekend fluitende spelbegeleider. De volgende wedstrijd spelen de meiden aanstaande zaterdag, thuis op de Ebbenhorst om 13.00 uur, tegen de meiden van Victoria Boys uit Apeldoorn. Foto en bron Werner Bredemeijer