Zondag 5 november was een afvaardiging van de meidenteams zogenaamde middenstipdoekdrager. Als gevolg van de samenwerking met PEC Zwolle mochten ze de wedstrijd PEC Zwolle -Fortuna Sittard bezoeken en hun debuut maken op het veld in een vol stadion door het middenstipdoek te dragen. Na een goede uitleg was de grootste spanning verdwenen en  liepen de meiden het nagenoeg uitverkochte stadion in. De meiden gaf aan dit later als speelsters ook graag te willen bereiken.  

Hoofd Opleiding Meiden & Vrouwen Mirsad Abdulovic is van mening dat de samenwerking met PEC Zwolle enorm waardevol is voor de Sparta meiden. “Naast deze bijzondere ervaring biedt PEC Zwolle workshops voor onze trainers aan die hun in de praktijk helpen.  Ook zijn er regelmatig interessante thema avonden met presentaties en workshops over voetbal en de organisatie daaromheen zodat het meidenvoetbal zich door blijft ontwikkelen.

In de ontwikkeling van trainers steken we veel energie bij Sparta Nijkerk. Binnenkort starten 4 train(st)ers met de opleiding tot Voetbalcoach 1 junioren. Als dat is afgerond hebben we op elke meidenjeugdteam minimaal één gediplomeerde train(st)er wat enorm zal bijdragen aan de ontwikkeling en het plezier van de speelsters”. In verband met uitbreiding van het aantal meidenteams na de winterstop is er nog plek voor meiden die ook willen komen voetballen bij v.v. Sparta Nijkerk.