Sparta Nijkerk opent zaterdag een nieuw seizoen in de Derde Divisie tegen ACV uit Assen. Behalve op de radio, zal de wedstrijd ook live in beeld en geluid te volgen via een livestream verzorgd door A1 Media Groep.

Johan Evers, voorzitter van Sparta Nijkerk: “Ik ben blij dat de wedstrijd op deze manier in beeld gebracht wordt. Vanwege de Corona-maatregelen kunnen we veel minder toeschouwers op ons sportpark toelaten dan normaal. Op deze manier kunnen meer mensen de wedstrijd alsnog volgen. Ik hoop dat we dit in de toekomst vaker kunnen doen voor onze supporters”.

Ari-Jan van de Bunt, voorzitter van de omroep: “juist in deze tijd, waarin het voor mensen moeilijker is om bijvoorbeeld sportwedstrijden te bezoeken willen we als omroep van meerwaarde zijn in de samenleving. Het live brengen van deze voetbalwedstrijd is een mooie pilot om te bekijken waar de behoefte van de samenleving ligt en te onderzoeken wat onze mogelijkheden daarin zijn. We zijn dan ook voornemens dit de komende tijd bij meer clubs in de regio te doen”.

De aftrap van Sparta Nijkerk – ACV is zaterdag om 15:00u. Vanaf 14:30 uur begint de uitzending op YouTube met interviews en een voorbeschouwing. Commentaar bij de beelden komt van Sparta Nijkerk volger Jan Steven Eilander.

Op A1 Radio begint om 14:00u het programma Sportmatinee; daarin is de wedstrijd, samen met de andere sportgebeurtenissen in de regio eveneens live te volgen. De livestream vind je hieronder.