Sparta Korfbal haalde eigenlijk niet helemaal de begroting maar kon toch goed leven met het stuntje tegen koploper HKC. Trainer van Woudenberg stelde een paar weken geleden graag met 8 punten de eerste seizoenshelft af te sluiten. Het werd er één minder maar dat lag zeker niet aan het resultaat van afgelopen weekend: 14-14

Halverwege het duel leidden de Nijkerkers zelfs met 8-7 en dat was niet eens onverdiend. In een wedstrijd die zich kenmerkte door veel ‘hectiek’ op het veld leek Sparta niet bepaald onder de indruk van de lijstaanvoerder. Wat opstootjes en ruzietjes maakten het treffen met de ploeg uit Hardinkxveld- Giessendam sensationeel om naar te kijken. “Een punt afsnoepen van de koploper is altijd leuk. Ik meen te kunnen zeggen dat HKC gewoon kampioen gaat worden in deze klasse. Zij sluiten niet alleen met 3 punten voorsprong de eerste helft van de veldcompetitie af maar zijn daarbij ook nog eens de beste ploeg in onze klasse die ik tot op heden heb gezien” zei Hugo van Woudenberg na afloop.

Sparta nam dus voor de rust het initiatief brutaal in handen, wilde laten zien baas in eigen huis te zijn en werd ook nog eens gesteund door een meelevend publiek. Het typeert de échte koploper dat het na de pauze echter direct orde op zaken stelde. In no-time werd de ruststand omgebogen in een 8-11 voorsprong. Sparta stond in die fase te lang droog en kon de schade slechts gedeeltelijk repareren. Van Woudenberg probeerde daarbij van alles. Hij bracht 4 wissels in waarvan Jan Hoekstra (2) en Rianne van Valkengoed trefzeker waren Ardi de Vente en Stephanie van Zandwijk de nodige arbeid en slimheid brachten. Dat alles was echter niet genoeg voor de winst maar dus wél voor een puntendeling. “En dat noem ik verdienstelijk. Het was pas het tweede punt wat HKC verspeelde en daar mogen we trots op zijn!”. Met een beetje fortuin was de thuisploeg zelfs nog met de volle winst aan de haal gegaan maar Lysanne Hamstra had het vizier 20 seconden voor tijd net niet op scherp staan. Uit de allerlaatste tegenstoot was HKC zelfs nog dichtbij de winnende treffer maar ook dat zou niet verdiend geweest zijn. In het Nijkerkse kamp werd de winst, zij het ingetogen (de club stond afgelopen zaterdag stil bij het overlijden van oud- voorzitter en lid van verdienste Dim Jansen) gevierd als een overwinning.

Vanaf medio november wacht de zaalcompetitie. “Een tombola, ik weet het echt niet. We moeten ver gaan reizen naar ploegen die ik nog niet direct op mijn netvlies heb staan”.

Verslag: Nico Fiegen.
Foto: Dick van Breda.