Afgelopen zaterdag trad het Nijkerkse achttal aan in Rheden tegen Rheko, een goede middenmoter die tegen sterke tegenstanders zich goed kan opladen. De Spartanen waren gewaarschuwd, na de misstap van twee weken geleden kunnen zij zich geen fout meer permitteren. Om nog in het spoor van koploper KVZ te blijven, moest gewonnen worden, volgende week treffen zij elkaar in Zutphen. Rheko werd vakkundig opzijgezet met 19-27.

Vanaf het begin waren de Nijkerkers de bovenliggende partij, voor rust was de wedstrijd al beslist. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een stand van 7-16. Na rust werd het grootste verschil in punten gemaakt 10-23. Sparta voerde wat wissels door en nam iets gas terug, uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij 19-27. Rheko oogde verslagen, zij begonnen fanatiek aan de wedstrijd en dachten wat te kunnen halen. Sparta liet zien dat zij een maatje te groot waren en dat ze klaar voor volgende week zijn.

Trainer Coen Hooijer was content na afloop: “mijn ploeg heeft laten zien wat zij aanvallend kunnen. Het is dat het gat al snel was geslagen, als wij het goede spel 60 minuten lang vasthielden, dan hadden wij er nog veel meer gemaakt. Wij kijken uit naar volgende week, zij hebben twee keer van ons gewonnen en hebben laten zien dat zij over een goede ploeg beschikken. Helaas voor hun gaan de punten mee naar Nijkerk.”

1 februari 18.50 uur Hanzehal Zutphen, wees welkom!

Verslag: Wouter van den Brom