In het kader van de landelijke verkiezingen reed deze week een vrachtwagen door Nederland om namens de landelijke SGP eieren te bezorgen bij voedselbanken en gezinnen die krap bij kas zitten.

Ook bij de Nijkerkse voedselbank zijn afgelopen week enkele dozen met eieren bezorgd. De voedselbanken hebben altijd een tekort aan eieren en zijn daarom heel blij met deze actie. Het Nijkerkse bestuur van de SGP heeft daarom besloten om 2 extra dozen eieren te geven aan de voedselbank Nijkerk.

De SGP Nijkerk heeft een korte rondleiding gekregen door het pand en is er blij mee dat de voedselbank in Nijkerk goed loopt. Er zijn ruim voldoende vrijwilligers beschikbaar die ervoor zorgen dat producten (vanuit het hele land) gesorteerd en verdeeld worden over verschillende voedselbanken uit de regio. Wekelijks worden daarmee in de gemeente Nijkerk bijna 140 huishoudens geholpen en krijgen daarmee een extra steuntje in de rug. Het is ook goed om te horen dat de Nijkerkse voedselbank over het algemeen genoeg voedsel en artikelen heeft om uit te delen.